pošta, poštar, poštni delavec
Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v njihove računalnike: »Prišel je čas za ulico«

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Breskova pita

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskova pita
Sestavine
Št. oseb
breskve
moke
masla ali margarine
soli
sladkorja
goste sladke smetane
jajce
rumenjaka

Opis

breskve, moka, maslo, sladkor....

Priprava

Plitev srednje velik pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Moko zmešamo s soljo in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pekač.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Smetano, 3 žlice sladkorja, jajce in rumenjaka dobro zmešamo ter zmes zlijemo na testo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, da se smetanov nadev začne strjevati. Breskve narežemo na rezine, jih v vrstah kot strešnike naložimo na smetanov nadev in pito pečemo še približno 15 minut.