pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Bučke z mesnim nadevom

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučke z mesnim nadevom
Sestavine
Št. oseb
mlade bučke
mlete govedine
manjša čebula
jajčevca
korenček
olja
soli
popra
jajce
zvrhana parmezana
sesekljanega peteršilja
paradižnikove kaše

Opis

mlade bučke, govedina, čebula, korenček, jajčevec, jajce...

Priprava

Bučke po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo mehko sredico s semeni, da dobimo čolničke. Čebulo na drobno sesekljamo, jajčevec narežemo na kockice, korenček na drobno naribamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in kockice jajčevca in malo popražimo. Nato dodamo meso in korenček ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, začinimo s timijanom, primešamo 3 žlice paradižnikove kaše, prilijemo nekaj žlic vrele vode in pokrito dušimo 15 minut.

Meso pustimo, da se ohladi, nato mlačnemu primešamo stepeno jajce, parmezan in peteršilj. Če je potrebno, nadev zgostimo s kakšno žlico drobtin. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Bučke nadevamo in jih zložimo v naoljen pekač, na dno nalijemo paradižnikovo kašo, ki smo jo malo posolili, in prilijemo še 1 dl vroče vode. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut.