sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Čokoladna rulada

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladna rulada
Sestavine
Št. oseb
rumenjakov
sladkorja
mehkega masla
beljaki
moke
kakava v prahu
čokolade v prahu
jedilnega škroba
želatine v prahu
mleka
sladke smetane
sladkorja
rumenjaka
jedilnega škroba
mentolovega ali kakšnega drugega likerja.

Opis

jajca, sladkor, čokolada

Priprava

Za nadev želatino za 10 minut namočimo v 4 žlicah hladne vode. V kozici zmešamo mleko, smetano, sladkor, rumenjaka in jedilni škrob ter zavremo. Z metlico vmešamo liker in namočeno želatino. Odstavimo in pustimo 1 uro, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 240 stopinj. Plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Za testo umešamo rumenjake in polovico sladkorja, dodamo mehko maslo in miksamo, da dobimo penasto zmes. Posebej stepemo beljake v čvrst sneg in postopoma primešamo preostali sladkor. Sneg damo na zmes rumenjakov in ga previdno vmešamo, nato na zmes presejemo moko, kakav in škrob ter vse na rahlo premešamo.

Testo stresemo na pekač in ga poravnamo. Pekač damo v vročo pečico in pečemo od 7 do 10 minut. Pečen biskvit s papirjem vred vzamemo iz pečice in ga pokrijemo z vlažnim čistim prtičem, delovno površino potresemo s sladkorjem. Nato z biskvita odstranimo krpo, ga zvrnemo na sladkor, previdno odstranimo papir, namažemo s kremo in zvijemo v rulado. Nazadnje rulado po želji oblijemo s stopljeno čokolado in okrasimo s pisanimi sladkorčki.

#obraziavenija
obraziavenija