Vroče ta hip

Čokoladni mafini z marcipanom Uredi recept

Ogledov: 902

Za koliko oseb: 10 oseb

Kratek opis

temna čokolada, moka, kakav v prahu

Sestavine
250 g moke
3 žlice kakava v prahu
60 g temne čokolade
2 žlički pecilnega praška
0.5 žličke sode bikarbone
1 kos jajce
120 g sladkorja
125 g masla
280 g sladke smetane
200 g surovega marcipana
150 g bele čokolade za obliv
3 žlice mleka
Priprava
  • 1 V vdolbinice pekačev za mafine damo papirnate skledice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V kozico damo približno polovico masla in na koščke nalomljeno temno čokolado, nad soparo segrevamo in mešamo, da se čokolada stopi, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
  • 2 V večji skledi zmešamo presejano moko s kakavom, pecilnim praškom in sodo bikarbono. Marcipan narežemo na 18 enako velikih kock. V drugi skledi stepemo jajce s sladkorjem in drugo polovico masla, primešamo smetano in stopljeno čokolado. Tekočo zmes dodamo suhim sestavinam in z lopatico na hitro premešamo, da se spojijo.
  • 3 V modelčke damo po 1 žlico testa, na sredino položimo kocko marcipana in jih napolnimo s testom. Pekače postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut. Pečene mafine pustimo 5 minut v odprti pečici, nato jih preložimo na mrežico, da se ohladijo.
  • 4 Ko se mafini ohladijo, belo čokolado nalomimo na koščke, damo v kozico, dodamo mleko in nad soparo stopimo. Mafine oblijemo s stopljeno belo čokolado in pustimo, da se čokolada strdi.

Podobni recepti