nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Gibanica z bučkami in jajci

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gibanica z bučkami in jajci
Sestavine
Št. oseb
zavitek vlečenega testa
zelena bučka
česna
sesekljanega peteršilja
ali več v trdo kuhanih jajc
sladke smetane
rumenjaki
nastrganega parmezana
soli
popra
olja

Opis

zavitek vlečenega testa, zelenjava, jajca

Priprava

Bučki po dolžini razrežemo na štiri dele in nato na lističe. Česen olupimo in pretlačimo ali na drobno sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo česen in bučke, mešamo in pražimo, da se bučke zmehčajo. Solimo, popramo, potresemo s peteršiljem in pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Kuhana jajca olupimo in narežemo na koleščke. Rumenjake na rahlo stepemo, nato jih zmešamo s smetano in parmezanom.

V naoljen pravokoten pekač damo dva lista testa, na testo naložimo plast bučk in prelijemo z nekaj žlicami zmesi rumenjakov in smetane. Obložimo še z rezinami jajc in pokrijemo z dvema listoma testa. Ponovimo postopek z bučkami in jajci, prelijemo s preostankom smetane in jajc in pokrijemo z dvema listoma testa.

Zgornjo plast testa pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut, da se testo zlato zapeče. Pečeno gibanico razrežemo in ponudimo toplo ali mlačno.