stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Jabolčni žepki

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jabolčni žepki
Sestavine
Št. oseb
jabolk
moke
masla
kvasa
sladke smetane
nastrgane limonine lupinice
sladkorja
jajci
soli
že pripravljenega sladkornega obliva

Opis

jabolka, moka, kvas

Priprava

Kvas nadrobimo in gladko zmešamo s sladko smetano. Presejani moki dodamo stopljeno in ohlajeno maslo, kvas, limonino lupinico, sladkor, stepeni jajci in sol. Vse dobro pregnetemo in pustimo počivati 10 minut. Umita jabolka narežemo na krhlje.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Testo znova pregnetemo, na pomokani delovni površini ga zvaljamo in razrežemo na 8 cm velike kvadrate. Na vsak kvadrat položimo jabolčni krhelj, testo prepognemo in robove dobro stisnemo.

Žepke zložimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Ohlajene žepke oblijemo s sladkornim oblivom.