pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kuskus z lignji v omaki

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kuskus z lignji v omaki
Sestavine
Št. oseb
očiščenih in narezanih lignjev
čebula
olja
paradižnikove kaše
zelene
soli in popra
kuskusa
masla ali margarine

Opis

kuskus, lignji, zelenjava

Priprava

Čebuli olupimo in narežemo na lističe ali sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Čebuli dodamo lignje, naprej mešamo in pražimo, solimo in popramo. Ko lignji spremenijo barvo, dodamo paradižnikovo kašo in vejico zelene.

Pokrito kuhamo od 25 do 35 minut (čas kuhanja je odvisen od velikosti in trdote lignjev). Med kuhanjem večkrat premešamo in po potrebi prilijemo še malo vroče vode, da se omaka preveč ne zgosti. Zeleno odstranimo.

Kuskus prelijemo z vrelo slano vodo in pokrito pustimo stati 3 minute. Glede količine vode se ravnamo po navodilih z vrečke. Nato dodamo maslo in kuskus razdrobimo z vilicami. Damo ga v plitvo skledo ali razdelimo na krožnike, na sredini naredimo jamico in prelijemo z omako.