benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Male sirove tortice z malinami

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Male sirove tortice z malinami
Sestavine
Št. oseb
polnozrnatih keksov
stopljenega masla
sladke smetane za stepanje
pasirane skute
malin
sladkorja
želatine v listih
utrjevalca za smetano
sladkorja v prahu

Opis

polnozrnati keksi, skuta, smetana

Priprava

Za piškotno podlago najprej kekse zdrobimo, prelijemo s stopljenim maslom in zmešamo. Kovinske obodce, kakršne uporabljamo za krofe, postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. V vsakega damo del piškotne zmesi in jo dobro potlačimo, nato postavimo za 30 minut v hladilnik, da se strdi. Če obodcev nimamo, z zmesjo obložimo dno tortnega modela.

Nekaj najlepših malin prihranimo za okras, preostale s 100 g sladkorja zmiksamo. Liste želatine za 10 minut namočimo v hladni vodi. 200 g smetane stepemo.

. Zmiksane maline in 4 žlice vode zavremo, dodamo ožeto želatino, odstavimo in mešamo, da se želatina stopi. Ko se želatinasta zmes malce ohladi, primešamo skuto, nato previdno primešamo še čvrsto stepeno smetano. S kremo napolnimo obodce s piškotno podlago in jih znova damo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se krema popolnoma strdi.

Preostalo smetano, utrjevalec in 50 g sladkorja v prahu stepemo, nato primešamo še nekaj zmečkanih malin, da smetanova krema dobri barvo. Nazadnje obodce odstranimo, tortice damo na krožnike, na vrh vsake nabrizgamo kupček smetanove kreme in jo okrasimo s celo malino.