palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Paradižnikova omaka s skuto

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paradižnikova omaka s skuto
Sestavine
Št. oseb
češnjevih paradižnikov
olivnega olja
čebule
korenček
stebelne zelene
skute
soli
popra
bazilike za okras

Opis

češnjev paradižnik, olivno olje, čebula, korenčke, skuta

Priprava

Paradižnike prepolovimo in malo posolimo. Čebulo in korenček olupimo in skupaj z zeleno vse na drobno sesekljamo. V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček in zeleno, mešamo in pražimo nekaj minut.

Ko čebula postekleni, dodamo paradižnike, malo popražimo in naprej na zmernem ognju pokrito dušimo 10 minut. Omako po okusu dosolimo in popramo, odstavimo in primešamo skuto. Ponudimo jo z njoki, testeninami ali s polento.