Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Rižota z lignji in paradižnikom

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota z lignji in paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
lignjev
korenček
češnjevih paradižnikov
bela ali zlata čebula
italijanskega riža za rižote
olivnega olja
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

riž, lignji, paradižnik

Priprava

Lignje očistimo in narežemo na koleščke, lovke pa na krajše koščke. Korenček ostrgamo in narežemo na kockice, paradižnike prepolovimo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da postekleni. Nato dodamo narezane lignje in korenček ter naprej mešamo in pražimo 10 minut. Lignjem dodamo riž in paradižnik, solimo in popramo, premešamo, nato prilijemo zajemalko vrele vode. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo ter vmes postopoma prilivamo samo toliko vrele vode, da je rižota ves čas vlažna.

Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, rižoto po okusu dosolimo in pokrito pustimo počivati 5 minut. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in jo takoj ponudimo.