sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Morska rižota s škampi

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Morska rižota s škampi
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižote
škampov
lignjev
izluščenih rakovih repkov (lahko zamrznjenih)
steblo pora ali velika bela čebula
korenček
vršiček belušne zelene ali 1 žlica sesekljanega peteršilja
olivnega olja
soli
popra
belega vina

Opis

riž, škampi, lignji

Priprava

Škampom potrgamo nožice in jih pod tekočo mrzlo vodo dobro splaknemo. Lignje očistimo in narežemo. Por ali čebulo na drobno zrežemo, korenček in zeleno zrežemo na kockice.

V posodi segrejemo olje, dodamo por ali čebulo, korenček in zeleno ter popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo lignje, premešamo in popražimo. Nato dodamo rakove repke in riž, solimo in popramo, prilijemo vino in znova premešamo.

Ko vino izpari, na vrh položimo škampe in prilijemo toliko vroče vode, da ta komaj pokrije vsebino posode. Zavremo in pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi postopoma prilivamo vročo vodo, da je riž vlažen. Nato posodo odstavimo in rižoto pustimo počivati nekaj minut.