stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Testenine z mesno omako in ocvrtimi jajčevci

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Testenine z mesno omako in ocvrtimi jajčevci
Sestavine
Št. oseb
kratkih testenin
večji jajčevec
moke
mlete govedine
čebula
korenček
stebla belušne zelene
olivnega olja
paradižnikovega koncentrata
soli
popra
sesekljane bazilike
sesekljanega peteršilja

Opis

testenine, jajčevec, mleta govedina

Priprava

Jajčevec narežemo na 1 cm velike kocke, jih posolimo in poprašimo z moko ter v olju zlato ocvremo. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček naribamo, zeleno sesekljamo.

V posodi na olju prepražimo čebulo, korenček in zeleno, dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Primešamo paradižnikov koncentrat in nekaj žlic vroče vode, solimo in popramo ter pokrito dušimo 30 minut. Proti koncu dodamo baziliko.

Ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo in vanj stresemo testenine. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih dobro odcedimo, omaki primešamo jajčevce in peteršilj ter jo prelijemo po testeninah.