Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Paradižnikova omaka z bučkami

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paradižnikova omaka z bučkami
Sestavine
Št. oseb
zrelega paradižnika
mlade čebulice ali 1 čebula
korenčka
(1 steblo) beljene zelene
mladih zelenih bučk
olivnega olja
sladke paprike
soli in popra
sesekljanega peteršilja

Opis

paradižnik, korenček, bučke....

Priprava

Paradižnik za nekaj minut potopimo v vrelo vodo, nato ga olupimo in nasekljamo. Čebulice in zeleno na drobno sesekljamo, korenček naribamo. Bučki po dolžini razrežemo na 4 dele, nato narežemo na rezinice.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, zeleno in korenček, mešamo in pražimo nekaj minut, vendar čebulica ne sme porjaveti. Nato dodamo paradižnik, sladko papriko, solimo in popramo. Naprej mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo koščke bučke, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut.

Ko je omaka kuhana, jo odstavimo in vmešamo peteršilj. Ponudimo jo kot začetno jed s koruznimi njoki, s krompirjevim pirejem, dušenim rižem, testeninami ali kot prikuho k mesu.