komet, španija, ESA
Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu modrozelena krogla

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja nabodala z zelenjavo

Čas priprave:

2 h 25 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja nabodala z zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
piščančji file
Piščančje stegno
rdeča paprika
zelena bučka
Sladka papirka
Karij v prahu
Kajenski poper
Rjavi sladkor
Jogurt
Limonin sok
olje
lovorov list

Opis

Odlično kosilo je lahko mimogrede na mizi!

Priprava

Mesu odstranimo kožo in ga narežemo na približno enako velike koščke.

Sladko papriko, kari, kajenski poper, sladkor in jogurt zmešamo, dodamo meso in dobro premešamo. Meso pustimo stati najmanj dve uri na hladnem, da se okusi prepojijo.

Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, bučko na debelejše koščke. Kose mariniranega mesa, papriko in bučko izmenično nanizamo na kovinska nabodala in vse premažemo z mešanico olja in limoninega soka.

Če imamo sveže lovorove liste, tudi te nanizamo med kose mesa. Nabodala spečemo na žaru ali pod vklopljenim žarom v pečici.

#nasazenazenska
nasazenazenska