1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja solata s šparglji

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja solata s šparglji
Sestavine
Št. oseb
piščančjih prsi
olja
špargljev
gomolja zelene
stebla belušne zelene
vinskega kisa
majoneze
soli
popra

Opis

piščančje prsi, šparglji, vinski kis, majoneza

Priprava

Piščančje prsi v pokriti posodi na 2 žlicah olja spečemo. Med pečenjem solimo in popramo ter prilijemo zajemalko juhe ali vroče vode, da meso ostane sočno. Pečene prsi pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Šparglje očistimo, narežemo na 3 cm dolge koščke in v manjši količini kuhamo približno 12 minut. Gomoljno zeleno olupimo, narežemo na 3 cm dolge paličice in skuhamo v manjši količini slane vode, ki smo ji dodali kis. Belušno zeleno narežemo na rezinice, liste sesekljamo.

Ohlajeno meso narežemo na rezinice, dodamo šparglje, paličice gomoljne zelene in rezinice belušne zelene. Majonezi primešamo nekaj žlic vode od kuhanja zelene, po okusu solimo in popramo, prelijemo po piščančji solati in na rahlo premešamo.

#obraziavenija
obraziavenija