nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Piščanec z vinom - »Coq au vin«

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec z vinom - »Coq au vin«
Sestavine
Št. oseb
piščanca (stegen in bedrc)
velika čebula
česna
debelejše narezanega kuhanega pršuta
malih šampinjonov
rdečega vina
jedilnega škroba
olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

piščanec, čebula, rdeče vino

Priprava

Kosom piščanca odstranimo kožo, jih posolimo in popramo. Čebulo narežemo na lističe, česen pretlačimo. Pršut narežemo na kvadratke, gobe očistimo in pustimo cele, če so večje, jih prerežemo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo svetlo rumeno popražimo. Nato dodamo kose piščanca in česen, pražimo in kose mesa večkrat obrnemo, da se zlato popečejo. Piščanca preložimo na krožnik, v posodo damo gobe in pršut, mešamo in pražimo 1 minuto. Kose piščanca damo nazaj v posodo in prilijemo vino, zavremo in na šibkem ognju pokrito kuhamo 1 uro.

Škrob razmešamo v 2 žlicah vode in dodamo piščancu. Premešamo in zavremo ter kuhamo še približno 3 minute, da se omaka zgosti. Nazadnje jed potresemo s sesekljanim peteršiljem in jo ponudimo z dušenim rižem in solato.