Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Pita iz vlečenega testa z jajčevci

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita iz vlečenega testa z jajčevci
Sestavine
Št. oseb
velik ali 2 manjša jajčevca
zrelega paradižnika ali 1 manjša pločevinka pelatov
vlečenega testa
puste skute
lonček kisle smetane
jajci
soli
popra
olja
mleka

Opis

Lahko kot samostojna jed ali kot priloga.

Priprava

Jajčevec narežemo na podolgovate rezine, jih premažemo z oljem in na žaru ali v ponvi popečemo z obeh strani. Če uporabimo svež paradižnik, ga potopimo v krop in olupimo, nato ga narežemo na rezine. Če uporabimo pelate iz pločevinke, jih dobro odcedimo in po dolžini prerežemo.

Skuto in 1 jajce dobro zmešamo ter solimo. Posebej zmešamo smetano, 1 jajce in solimo.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z oljem, vanj položimo list testa, ga poškropimo z oljem in pokrijemo z drugim listom testa. Na testo damo nadev iz skute in pokrijemo z listom testa. Da bo pita bolj rahla, liste testa vedno malo nagubamo oziroma zmečkamo.

Na testo najprej zložimo rezine jajčevca, nanje damo paradižnik, prelijemo z mešanico smetane in jajca in pokrijemo z listom testa. Če imamo dovolj rezin jajčevca in paradižnika, postopek ponovimo. Zgornjo plast testa močno nagubamo in poškropimo z osoljenim mlekom.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, nato temperaturo znižamo in pečemo še 15 minut.

#obraziavenija
obraziavenija