palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Pita, obložena s svežimi jagodami

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita, obložena s svežimi jagodami
Sestavine
Št. oseb
jagod
moke
soli
masla ali margarine
sladke smetane
rumenjaka
sladkorja
škroba
rdeče želatine v prahu z okusom jagod (za pripravo 4 do 5 dl)

Opis

jagode, testo, želetina

Priprava

Plitev pekač namažemo z maščobo in potresemo z moko. Moko, sol in 2 žlici sladkorja zmešamo, stresemo na kupček, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo razvaljamo in z njim obložimo pripravljen pekač.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rumenjaka, 3 žlice sladkorja in smetano zmešamo ter zlijemo na testo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut, da se testo svetlo zapeče in nadev strdi. Pečeno pito pustimo, da se popolnoma ohladi.

Jagode umijemo in osušimo, nato jih prepolovimo in zložimo na pečeno pito. Želatino pripravimo po navodilih, ki so napisana na embalaži, počakamo, da se malo ohladi, in jo prelijemo po jagodah.