Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Čolnički s šparglji in jagodami

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čolnički s šparglji in jagodami
Sestavine
Št. oseb
večjih jagod
špargljevih vršičkov
moke
masla ali margarine
sladke smetane
rumenjaka
soli
sladkorja

Opis

Sestavine za 12 kosov + maščoba za modelčke: večje jagode, špargljevi vršički, moka, maslo, sladka smetana

Priprava

Moki primešamo 1 ščep soli in 1 ščep sladkorja. Dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo na hitro s prsti vgnetemo v testo, da dobimo drobtinasto zmes. Prilijemo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo, da dobimo gladko testo.

Modelčke namastimo in potresemo z moko. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, z njim obložimo modelčke in jih za 20 minut postavimo v hladilnik.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Rumenjaka stepemo, zmešamo s smetano in ščepcem soli ter sladkamo po okusu. Modelčke napolnimo z nadevom, jih postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 18 minut.

Špargljeve vršičke v majhni količini vrele vode, ki smo ji dodali ščepec soli in sladkorja kuhamo 5 minut, nato jih splaknemo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Jagode umijemo, osušimo in prepolovimo. Ko so čolnički pečeni, jih zvrnemo iz modelčkov in obložimo s šparglji in jagodami.