pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Pita z breskvami in malinami

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z breskvami in malinami
Sestavine
Št. oseb
moke
pecilnega praška
masla ali margarine
sladkorja
sladke smetane
rumenjaka
zrelih breskev
malin
preliva za sadne torte

Opis

moka, sladka smetana, breskve, maline....

Priprava

Moko zmešamo s pecilnim praškom in z 1 žlico sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vgnetemo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 2 do 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.

Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač ter ga za 30 minut postavimo v hladilnik.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Smetano, rumenjaka in 2 do 3 žlice sladkorja z metlico dobro premešamo ali zmiksamo. Jajčno zmes vlijemo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.

Pito vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi. Ko je hladna, jo obložimo z rezinami breskev in malinami ter prelijemo z želatinastim prelivom, ki ga pripravimo po navodilih, ki so napisana na vrečki.