pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Pogača s čebulo, tunino in olivami

Čas priprave:

1 h 40 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pogača s čebulo, tunino in olivami
Sestavine
Št. oseb
večja pločevinka tunine v olivnem olju
bele moke
polnozrnate moke
suhega kvasa
tople vode
soli
olivnega olja
rdeče čebule
črnih izkoščičenih oliv
soli in popra

Opis

Sestavine za velik pekač: tunina v olivnem olju, bela in polnozrnata moka, 1 večja pločevinka tunine v olivnem olju, olive, čebula.... 2 skodelici (300 g) bele moke

Priprava

Obe vrsti moke stresemo v plitvo skledo, pomešamo s soljo in suhim kvasom, prilijemo toplo vodo in z rokami ali s kavlji mešalnika dobro zgnetemo. Testo oblikujemo v kepo, skledo pokrijemo in postavimo za približno 1 uro na toplo, da vzhaja.

Čebulo olupimo in narežemo na koleščke. V ponvi segrejemo 4 žlice olja, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da se čebula zmehča, vendar ne sme porjaveti. Odstavimo, solimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Vzhajano testo na pomokani delovni površini pregnetemo, nato ga razvaljamo in položimo v pekač. Obložimo ga s čebulo, nadrobljeno tunino in na koleščke narezanimi olivami, solimo in popramo. Pekač postavimo v vročo pečico in pečemo približno 25 minut. Še toplo pogačo narežemo in postrežemo.