pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Polnjene kumare v paradižnikovi omaki

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene kumare v paradižnikovi omaki
Sestavine
Št. oseb
manjše kumare
mlete puste govedine
čebula
korenček
gomoljne zelene
olja
jajce
nastrganega parmezana
paradižnikove kaše
sol in poper

Opis

kumare, mleto meso, paradižnik

Priprava

Čebulo na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo meso in polovico sesekljane čebule, naribanega korenčka in zelene. Mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut.

Kumare olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo semena, da dobimo čolničke. Nekoliko ohlajenemu mesnemu nadevu primešamo jajce in parmezan. Čolničke napolnimo z nadevom.

V široki posodi ali višji ponvi segrejemo olje, dodamo preostalo čebulo, korenček in zeleno ter popražimo. Solimo in popramo, prilijemo paradižnikovo kašo in nekaj žlic vroče vode ter premešamo. Čolničke zložimo v posodo z omako, zavremo in na blagem ognju pokrito dušimo od 15 do 20 minut.