nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Rozinovi polžki

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rozinovi polžki
Sestavine
Št. oseb
rozin
moke
pecilnega praška
sladkorja
puste skute
margarine
mleka
goste jabolčne čežane (iz kozarca)
cimeta
sladkorja v prahu
limoninega soka

Opis

rozine, sladkor, cimet, pusta skuta, limona

Priprava

Rozine najmanj 10 minut namakamo v topli vodi. Moko stresemo v skledo, jo pomešamo s pecilnim praškom in sladkorjem, dodamo skuto, margarino in mleko ter zgnetemo v gladko testo. Skledo pokrijemo in testo pustimo počivati 30 minut.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v približno 30 x 40 cm velik pravokotnik. Namažemo ga z jabolčno čežano, potresemo z dobro odcejenimi rozinami in zvijemo.

Zvitek narežemo na 2 cm debele rezine in jih zložimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Malce ohlajene polžke premažemo s sladkornim oblivom, ki ga zmešamo iz sladkorja v prahu in limoninega soka.