palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Sardoni iz pečice

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sardoni iz pečice
Sestavine
Št. oseb
sardonov
olivnega olja
sesekljanega svežega peteršilja
česna
kaper v kisu
soli
popra

Opis

sardoni, olivno olje, sesekljan svež peteršilj, česen...

Priprava

Sardonom odstranimo glave in drobovje, jih speremo pod tekočo mrzlo vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Plitev pekač namastimo z 1 žlico olja, nato vanj zložimo sardone. Sesekljan peteršilj, česen in sesekljane kapre zmešamo z 1 žlico olja, solimo in popramo ter razporedimo po sardonih. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut. Ponudimo toplo s popečeno polento ali hladno s kruhom kot predjed.

#nasazenazenska
nasazenazenska