nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zelenjavni kari s čičerko

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavni kari s čičerko
Sestavine
Št. oseb
kuhane čičerke (lahko iz pločevinke)
bela čebula
česna
gomolja zelene
korenčka
paradižnika
majhni zeleni bučki
praška curry (lahko tudi več)
kurkume
olivnega olja
jušne osnove
soli
popra
jogurta
jedilnega škroba
sesekljanega peteršilja ali sveže mete

Opis

čičirika, korenček, riž

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo, zeleno in korenček narežemo na paličice, paradižnika na kockice, bučki po dolžini prerežemo in narežemo na približno 3 mm debele rezine.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, pražimo in mešamo, da postekleni, nato dodamo česen, narezano zeleno in korenje ter paradižnik, začinimo s praškom curry in kurkumo ter premešamo. Prilijemo vročo juho in pokrito dušimo 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo čičerko in bučke, po okusu solimo in popramo ter kuhamo še 5 minut.

Nazadnje vmešamo jogurt, ki smo ga zmešali z jedilnim škrobom, in peteršilj ali meto, prevremo in odstavimo. Jed ponudimo z žafranovim rižem.