državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Široki rezanci s fižolom v kremni omaki

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Široki rezanci s fižolom v kremni omaki
Sestavine
Št. oseb
širokih rezancev
masla
česna
sladke smetane
mešanih italijanskih začimb (rožmarin, timijan, žajbelj)
limone
parmezana
soli
popra
stročjega fižola
peteršilja

Opis

široki rezanci, maslo, sladka smetana, italijanske začimbe...

Priprava

Limonama nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Parmezan naribamo, fižol razpolovimo, peteršilj sesekljamo.

Zavremo veliko posodo slane vode in skuhamo rezance. Medtem razpustimo maslo in počasi kakšno minuto pražimo stisnjen česen. Zalijemo s smetano in, tik preden zavre, dodamo zelišča, limonino lupino in sok.

Dodamo parmezan in dobro premešamo. Solimo in popramo. Na nizki temperaturi ohranjamo na toplem.

Stročji fižol kuhamo od 3 do 4 minute v slani vodi, odcedimo in dodamo omaki.

Odcedimo še rezance in zmešamo s kremno omako. Potresemo s parmezanom.

#nasazenazenska
nasazenazenska