zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Piščančji file s špinačnim nadevom

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji file s špinačnim nadevom
Sestavine
Št. oseb
polovice piščančjega fileja
očiščene špinače
česna
masla
parmezana
olja
čiste juhe (lahko tudi vroče vode)
soli
popra

Opis

piščančji file, špinača, parmezan

Priprava

Umiti špinači odstranimo debele peclje in jo dobro odcedimo. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. V veliki ponvi stopimo maslo, dodamo česen in malo popražimo. Nato dodamo špinačo, premešamo in pokrito dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča. Premešamo, solimo in popramo ter odkrito pražimo še toliko časa, da tekočina povre. Odstavimo in potresemo s parmezanom

V piščančje fileje z ostrim dolgim nožem naredimo odprtine, da dobimo nekakšne žepe. Odprtine napolnimo s špinačo in učvrstimo z zobotrebcem. V ponvi segrejemo olje, nanj položimo polnjene fileje, solimo in popramo in pokrito pečemo nekaj minut. Nato fileje obrnemo, prilijemo vročo juho ali vodo in pokrito dušimo še približno 20 minut. Jed lahko ponudimo z dušenim rižem in praženimi kockicami paprike.