nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
 Lazanja z mesnim nadevom in bučo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Lazanja z mesnim nadevom in bučo
Sestavine
Št. oseb
očiščene buče
steblo pora
manjša čebula
česna
mešanega mletega mesa
olja
paradižnikovega koncentrata
čiste juhe
soli
popra
masla
moke
mleka
muškatnega oreška
nastrganega parmezana
listov testa za lazanjo (brez kuhanja)

Opis

mleto meso, buča, listi za lazanjo (brez kuhanja)

Priprava

Por očistimo, po dolžini prerežemo in narežemo, čebulo in česen na drobno sesekljamo. Očiščeno bučo narežemo kose in nato na tanke ploščice. V posodi na olju čebulo, česen in meso pražimo in mešamo nekaj minut, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Dodamo por in paradižnikov koncentrat, prilijemo juho, solimo in popramo ter pokrito dušimo 20 minut.

V kozici za bešamelno omako stopimo maslo, dodamo moko, dobro premešamo, solimo in med mešanjem prilijemo mleko. Naprej kuhamo in mešamo, da se začne gostiti, začinimo z muškatnim oreškom in odstavimo. Pečico ogrejemo na 170 stopinj.

Na dno pekača nalijemo plast bešamelne omake, nanjo zložimo plast listov testa, jih prekrijemo s plastjo mesne omake in na ploščice narezane buče. Postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na vrhu naj bosta plast testa in ostanek bešamelne omake, ki smo ji primešali še parmezan. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut.