pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Spomladanska rižota s šparglji

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Spomladanska rižota s šparglji
Sestavine
Št. oseb
mlade čebulice
večja korenčka
špargljev
belega riža za rižote
soli
popra
čiste zelenjavne ali piščančje juhe
olivnega olja
masla
nastrganega parmezana

Opis

riž, šparglji, korenček

Priprava

Čebulico očistimo in narežemo na koleščke. Korenček in spodnji del špargljev olupimo, korenček narežemo na kockice, šparglje na koleščke, vršičke pa vzdolžno prerežemo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, korenček in koleščke špargljev. Malo posolimo, popramo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se čebulica zmehča. Nato dodamo riž, premešamo in popražimo ter prilijemo vročo juho. Zavremo, dodamo vršičke špargljev in na zmernem ognju pokrito kuhamo od 10 do 12 minut.

Ko je riž skoraj kuhan, odstavimo, dodamo maslo in parmezan, premešamo in pokrito pustimo stati 5 minut, da se okusi prepojijo.