rok snežič, Anita Peček Stramšak
Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana Đuđić?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Surovi paradižniki s kuskusom

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Surovi paradižniki s kuskusom
Sestavine
Št. oseb
enako velikih čvrstih paradižnikov
olivnega olja
česna
pločevinke tunine v olju ali v slanici
kuskusa
soli in popra
sveže bazilike
črnih oliv

Opis

paradižniki, olivno olje, tunina v olju ali slanici, kuskus, črne olive....

Priprava

Paradižnikom odrežemo del s pecljem, nato jih z žličko izdolbemo. Notranjost posolimo, nato paradižnike obrnjene damo na krožnik, da se odcedijo. Česen na drobno sesekljamo, olive narežemo na koleščke, baziliko sesekljamo, nekaj listkov pa prihranimo za okras.

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljan česen ter odcejeno in razdrobljeno tunino. Premešamo in popražimo, nato dodamo kuskus, prilijemo 2,5 dl vrele vode, premešamo in odstavimo. Pokrito pustimo počivati 10 minut, nato po okusu solimo in popramo, primešamo sesekljano baziliko in narezane olive.

Paradižnike napolnimo z nadevom in damo na hladno, nazadnje jih zložimo na pladenj in okrasimo z listki bazilike.