nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
 Telečja pečenka v pivu

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Telečja pečenka v pivu
Sestavine
Št. oseb
teletine (pleče)
soli
popra
olivnega olja
čebule
česna
steklenica temnega piva
goveje jušne osnove
dijonske gorčice
hrena iz kozarca
moke

Opis

teletina, temno pivo, dijonska gorčica

Priprava

Pečenko solimo in popramo. V veliki ponvi segrejemo olje in meso popečemo z vseh strani. Prestavimo v pekač.

V ponvi, v kateri smo popekli meso, prepražimo narezano čebulo (5 minut). Dodamo stisnjen česen in pražimo še minuto. Zalijemo s pivom, juho, gorčico in hrenom in dobro premešamo. Prevremo in potem prelijemo po pečenki. Pekač pokrijemo.

Pečemo na 180 stopinjah poldrugo uro in pečenko vsake pol ure obrnemo. Potem vzamemo meso iz pekača in ga pokrijemo s folijo.

V ponvi segrejemo omako od pečenja. Posebej zmešamo moko z 2 žlicama vode in to vmešamo v omako za zgostitev. Kuhljamo 20 minut.