901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Telečja rebrca s pečeno zelenjavo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Telečja rebrca s pečeno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
telečja rebrca v kosu (od 1,5 do 2 kg)
soli
popra
olivnega olja
srednje veliki čebuli
korenčki
repe
rdeče pese
brstičnega ohrovta
celega stroka česna
svežega timijana
svežega rožmarina
masla
moke
jušne osnove

Opis

telečja rebrca, zelenjava, začimbe

Priprava

Meso solimo in popramo. V veliki ponvi segrejemo olje in popečemo meso. Potem ga prestavimo v nepregoren pekač.

Čebulo narežemo na krhlje, korenje in repo za kose, rdečo peso na polovice. Vse to in še brstični ohrovt, česen, timijan in rožmarin položimo k mesu v pekač. Pečemo na 230 stopinjah približno 50 minut. Vsakih 10 minut zelenjavo premešamo.

Ko je meso pečeno, ga pokrijemo s folijo in pustimo počivati 20 minut. Zelenjavo precedimo in sok prestrežemo.

V ponvi segrejemo maslo in prepražimo moko, dodamo omako od pečenja in jušno osnovo. Kuhljamo 15 minut.

Rebrca postrežemo z zelenjavo in omako.