sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Zelenjavna enolončnica s tunino

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna enolončnica s tunino
Sestavine
Št. oseb
tunine v slanici
masla
sesekljana čebula
sesekljanega česna
naribana korenčka
moke
curryja
olupljenega paradižnika (lahko iz pločevinke)
riža
manjši zeleni bučki
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

tuna, korenček, bučka

Priprava

Tunino dobro odcedimo, tekočino prihranimo. V posodi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo, česen in korenček, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti. Potresemo z moko, dodamo curry, naprej mešamo in pražimo 1 do 2 minuti.

Med mešanjem prilijemo tekočino od tunine in 2 dl vrele vode. Ko je zmes gladka, prilijemo še 5 dl vrele vode in zavremo. Dodamo riž in na zmernem ognju kuhamo 5 minut. Nato dodamo nasekljan paradižnik, nadrobljeno tunino in narezani bučki. Pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha in zelenjava zmehča, po potrebi prilijemo še malo vrele vode.

Nazadnje po okusu dosolimo in popramo, potresemo s peteršiljem in ponudimo.