pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Boranija - svinjina s stročjim fižolom in paradižnikom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Boranija - svinjina s stročjim fižolom in paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
svinjskega vratu brez kosti
stročjega fižola
zreli paradižniki
olja
soli
popra
svežega ali1 žlička posušenega šetraja
čiste kokošje ali zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
masla
moke
sesekljanega peteršilja

Opis

svinjski vrat, krompir, stročji fižol

Priprava

Meso narežemo na kocke, ga posolimo in popramo. Fižol očistimo in narežemo na koščke, paradižnik zrežemo na kocke. V posodi segrejemo olje, dodamo kocke mesa, pražimo in mešamo nekaj minut, da se meso popeče.

Dodamo fižol ter naprej mešamo in pražimo še kakšno minuto. Nato prilijemo juho, dodamo šetraj, zavremo in pokrito dušimo toliko časa, da se fižol skoraj skuha. Moko in maslo zgnetemo v kroglico.

Dodamo paradižnik in kuhamo še toliko časa, da se fižol zmehča. Nato vmešamo masleno kroglico, prevremo in počakamo, da se malo zgosti, nazadnje jed potresemo s peteršiljem. Ker lahko jed naslednji dan pogrejemo, je pripravimo malo večjo količino.