Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zelenjavna mineštra z ješprenjem

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna mineštra z ješprenjem
Sestavine
Št. oseb
ješprenja
steblo pora
večji korenček
rdeča paprika
sveža paradižnika ali 1 manjša pločevinka koščkov paradižnika
olivnega olja
soli
popra
čiste juhe (lahko iz kocke)
svežih sesekljanih zelišč (peteršilja, majarona, timijana, drobnjaka)

Opis

ješprenj, zelenjava, zelišča

Priprava

Ješprenj v rahlo osoljeni vodi kuhamo 25 minut. Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, korenje in papriko na paličice oziroma trakce. V posodi na olju malce popražimo por, korenček in papriko, solimo in popramo, prilijemo malo juhe in pokrito dušimo 10 minut.

Zelenjavi dodamo kuhan ješprenj in na kockice narezan paradižnik, prilijemo vročo juho, zavremo in kuhamo še približno 10 minut. Nazadnje dodamo sesekljana zelišča, premešamo in postrežemo.