pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zrezki s pomladno zelenjavo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zrezki s pomladno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
koleraba
korenčkov
janeževa gomolja
mladega graha v stroku
olivnega olja
sladkorja
soli
popra
mešanih zelišč (npr. provansalskih)
telečji zrezki (po 150 g)
margarine
sesekljanega žajblja
nastrgane limonine lupine
kremnega sira

Opis

kkoleraba, korenček, mladi graha v stroku, telečje meso

Priprava

Kolerabo in korenje ostrgamo, janež in grah očistimo. Kolerabo, korenje in janež narežemo na koščke. Zrezke oplaknemo z mrzlo vodo in osušimo.

V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem podušimo zelenjavo. Začinimo s sladkorjem, soljo in poprom in še 15 minut dušimo. Preostalo olje segrejemo v drugi ponvi in tam popečemo zrezke.

Margarino zmešamo z žajbljem in začinimo s soljo, poprom in limonino lupino. Kremni sir in zelišča vmešamo med zelenjavo, margarino pa namažemo po zrezkih. Ponudimo z mladim krompirjem.