nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Teden osebnih nihanj in čustvenih osvobajanj

7. 12. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
2 planeta

saturn foto: dreamstime

Predanost srcu in življenju se bo obrestovala, saj bo jasno videti, kdo je zadovoljen s sabo in kdo ni delal domačih nalog.

Saturn, vladar prihajajočega leta 2021, se že napoveduje, in brez drame in hudih nihanj bo porezal iz energij vse, kar je odveč in neuporabno za vas. Zato uživajte v sproščenih druženjih, čutenju sebe in življenja, da se to čim globlje zapiše v vas in boste lahko v naslednjem letu samo nadgradili lastno rast. 

Dobri barvi tedna: sončno rumena in sinje modra.

saturn foto: Pixabay

Oven 21. 3.–20. 4.


Počutje: ***
Nekatere misli in besede se vas bodo prijele tako, da vam ne bodo dale spati. Bolj upoštevajte notranji glas – intuicijo, in ne zamahnite samo z roko ter ne podite stran idej in nenavadnih rešitev, saj vam bo lahko kaj kmalu žal, da jih niste upoštevali.
Ljubezen: ***
Ne izzivajte prepirov v odnosih in ne vlecite iz naftalina starih stvari, saj zdaj ni pravi čas za razčiščevanje, razen če želite določen odnos pripeljati do stopnje razhoda.
Posel/denar: ***
Zanimive misli in ideje boste imeli glede službe in dela, a boste oklevali, ali bi jih povedali ali raje opustili. Samozavest vas je zaradi preteklosti malo zapustila in obenem nimate potrpežljivosti za razlaganje in prepričevanje nekaterih, ki takoj ne vidijo vaših dobrih rešitev. Vseeno bodite pozorni, kdaj se pojavi dobra priložnost.
Nasvet tedna:
Usmerite se v svoje dobro počutje, v načrte za prihodnost. Oboje vam bo okrepilo moč in kreativnost, ki vas bo rešila v teh kaotičnih časih. Pomirite se s preteklostjo, še posebno z moškimi v svoji družini. Tako boste dobili dobro podporo z njihove strani.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
Počutili se boste razcepljene in tudi delovali boste tako. En trenutek boste pretirano občutljivi, v drugem pa že delovali za cilje, ki ste jim prej nasprotovali. Fizično telo bo temu primerno občutljivo in počutje vam bo nihalo od razgretosti in notranje strast.
Ljubezen: ****
Bližnji bodo precej vznemirjeni, saj ne bodo vedeli, kako bi vam ustregli ali kako naj se lotijo pogovorov z vami. Umirite se in si vzemite dovolj časa zase, da bodo tudi odnosi zacveteli. V soboto vam bo ljubezen še posebno naklonjena, in lahko boste okrepili partnersko vez ali simpatiji resnično pokazali svoj globlji interes.
Posel/denar: ***
Nenavadni dogodki v poslu vam bodo dali vedeti, da so še možnosti za stvari, ki si jih želite. Tako se vam bo povrnila notranja želja in moč za še zadnjo akcijo v smeri poslovnih sprememb. Možnosti, da napredujete ali se vam uresničijo nekatere želje, so velike.
Nasvet tedna:
V nedeljo si vzemite čas za sprostitev in se posvetite vsemu, kar spodbuja vaš optimizem, saj bo to pozitivno vplivalo na vas za daljše obdobje in tudi na začetek novega leta.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Srečni boste kljub temu, da še ne boste dosegli tega, kar želite. A samo razmišljanje o novih stvareh vas bo sprostilo in veliko lažje boste komunicirali in se dogovarjali, saj bo vaša dobra volja nalezljiva.
Ljubezen: ***
Ne posegajte v odgovornosti svojih bližnjih, niti ne v njihovo delo. Tako boste ohranili mirno stanje v svoji okolici. Dovolite, da se vaši bližnji sami naučijo določenih posledic, saj ste se do zdaj že morali naučiti, da jim vaša pomoč ne pomeni znak dobrote, temveč vmešavanje v njihovo življenje.
Posel/denar: ****
Optimistični boste glede določenih idej in ciljev v karieri, vendar še ne boste našli pravih sogovornikov, pa tudi idej še ne boste znali ali želeli bolj tehnično razdelati. To boste naredili do konca leta in ugotovili, da je smiselno vse skupaj bolj sistematično zastaviti.
Nasvet tedna:
Sprostite in si naredite spisek, kar bi radi počeli za praznike, in spisek vsega, kar ste obljubili sebi. To vam bo okrepilo veselje in lažje boste naredili korake naprej. Ne obupujte, temveč dajte pozornost nase in na svoje življenje.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Ujeli boste zadnji vlak in zaključili nekatere stvari, ki so vas že dolgo preganjale. To vas bo osvobodilo pritiska in se boste lažje sprostili v odnosih ter bolj optimistično pogledali na vse.
Ljubezen: ***
Ne pretiravajte z obiski in druženji ter se držite bolj zase. Pomembno je, da ohranjate svoj notranji mir, sicer se lahko zgodi, da vas energije spet potegnejo v vrtinec z drugimi, da boste nase pozabili za dlje časa. Ljubezen vas bo zajela v soboto zvečer in lahko vas bo vodila v daljše potovanje ali selitev.
Posel/denar: **
Dobra volja vas lahko spravi v težave, ker boste prehitro obljubili stvari, ki jih boste potem le s težavo realizirali. Vaši sodelavci dobro poznajo to vašo navado, zato vas bodo želeli izkoristiti.
Nasvet tedna:
Ne razlagajte o svojih čustvenih načrtih naokoli, saj vam lahko zlobni jeziki škodujejo pri pripravah in lahko na koncu vse skupaj pade v vodo. Prav tako se ne igrajte s čustvi ter jih ne kažite tam, kjer jih ni, da se ne boste prehitro opekli.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: **
Obžalovali boste nekatere priložnosti, ki ste jih čisto iz lenobe ali počasnega reagiranja izpustili. Tovrstno razmišljanje vam bo poslabšalo zdravje, kar boste izkoristili, da se boste odmaknili od vsega, za kolikor časa se bo dalo.
Ljubezen: ***
Razmišljali boste o možnih spremembah in vsem, kar ste zamudili v zadnjem času. Začeli se boste zavedati, kako zapostavljate svoje želje in ste potem nezadovoljni ter obenem krivite druge za to. Spregledali boste in jasno videli nekatere napake, ki ste jih delali v preteklosti.
Posel/denar:***
Ne boste se izpostavljali, temveč odkrito sodelovali v vsem, kar se bo dogajalo. Zadovoljni boste s tem, saj ne boste v najboljši koži za izpostavljanje ali dodatno delo. Kreativnost vam bo dobro služila, a manj sama komunikacija, saj boste utrujeni od pretiranih pogovorov.
Nasvet tedna:
Potrebujete čas za razmislek in za vsa priznanja sebi, v katero smer si želite voditi svoje življenje. Ne dovolite, da vam upanje zamre, raje pravočasno ukrepajte, kolikor pač lahko v dani situaciji.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Nemirni boste glede poslovnih dogovorov in želeli boste nekaj doseči na silo, v kar boste vložili čisto preveč energije. Dokler se ne boste miselno umirili, se bo to lahko poznalo tudi na vašem fizičnem počutju, še posebno na sproščenosti mišic in bolečinah v kosteh.
Ljubezen: ***
V začetku tedna dobro razrešite delovne naloge, potem pa se raje posvetite odnosom, saj bo imelo več smisla. Če se z domačimi o vsem iskreno pogovorite, se boste lažje sprostili in veliko razrešili.
Posel/denar: ***
Močni boste v svojih idejah, še posebno glede na zaledje, ki ga imate v tem trenutku. A premalo se zavedate, da je to stanje preteklosti in da sedanjost ni tako rožnata, da bi lahko vi postavljali pogoje.
Nasvet tedna:
Sprostite se in poglejte na novo svoje stanje. Lažje se boste dogovorili za spremembe, če boste izhajali iz resničnosti, kot da se boste v prazno jezili nad nečim, česar ni več. Tako boste mirneje spali in se tudi lažje pripravljali na prihodnje projekte. Ohranite zbranost na dogajanju v okolici in se pravočasno izrazite.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ***
Občutki krivde vas ne bodo tako hitro zapustili, saj niste navajeni, da ne bi počeli nič pametnega zase ali za druge. A tokrat ne boste imeli izbire in bo čas resnično namenjen za počitek in lenarjenje.
Ljubezen: ***
Ohranite zbranost v sebi in ne posegajte z jezo v odnose, še posebno ker ne bo imelo smisla. Prešibki boste za prepire in boste samo izgubili energijo. Opazujte reakcije drugih in razmišljajte v smeri novega načina z več časa zase in z ljudmi, ki vas bodo cenili in ljubili ne glede na vse.
Posel/denar: ***
Aktivni boste v smereh, ki vam bodo ustrezale, in se trudili ne zaplesti v dodatno delo, kar vam bo mogoče celo uspelo. V odnosih boste bolj sproščeni, kar bo dalo napačen znak sodelavcem, da vas lahko spet bolj obremenijo s svojim delom, a tokrat jim ne bo uspelo, saj ne boste reagirali na zanke manipulacije.
Nasvet tedna:
Privoščite si čas zase in se naspite, kolikor se boste lahko. Tako se boste začeli šele dobro regenerirati in ugotovili boste, da če ste dobro naspani, se vas stres iz okolice sploh ne dotakne.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: **
Obremenjeni boste in ne boste se mogli otresti slabega počutja. Čutili boste težo svojih misli, a se jih ne boste mogli kar tako rešiti. Ne glede na to, kar boste poskušali, bo pritisk ostal, zato se boste odločili za akcijo, da rešite konkretne stvari, ki vas bremenijo.
Ljubezen: **
Obremenjevati vas bodo začeli pretekli odnosi in vse, kar niste dobro počistili za sabo. Petek in sobota vam bosta naklonjena, izkoristite ta čas za zmenke in srečanja z ljudmi, ki so vam pomembni. Težko bodo namreč skrili naklonjenost do vas in z večjo lahkoto se boste dogovorili marsikaj. Začutite tudi sami bližino in se odprite ljubezni.
Posel/denar: **
Čas bo, da se pogovorite in na novo definirate pogodbe in ostale dogovore, sicer se lahko zgodi, da boste odgovorni še za nove stvari, s katerimi nimate nič več skupnega. Razrešite se bremen preteklosti in se osredotočite na sedanjost.
Nasvet tedna:
Precej dogajanja bo in težko boste vse obdržali pod nadzorom. Izognite pa se jezi ali hitrim čustvenim reakcijam, saj boste preveč občutljivi, da bi lahko prepir dobro izpeljali do konca.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Odmaknjeni boste od realnosti in se dobro počutili, še posebno če vas ljudje ne bodo na silo želeli prizemljiti. Ne boste namreč sprejemali njihove negativnosti in to tudi jasno pokazali. Odmikali se boste tudi od dolgotrajnejših bremen ali dogovorov, saj se poznate in veste, da je čas za spremembe.
Ljubezen: ***
Odnose boste dlje časa urejali, kot ste nameravali, zato ne hitite in ne računajte na nenadne spremembe v vašo korist. Ljudje ne bodo tako hitro pozabili vaših spodrsljajev, še posebno ne vaši bližnji, zato stvari ne bodo šle tako lahko naprej.
Posel/denar: ***
Potreben bo diplomatski pristop, ki ga dobro poznate, a redko vztrajate v njem. Zdaj bo potreben, če želite nadaljevati v smiselno smer. Odprti bodite za ideje drugih, ne pritiskajte pa za realizacijo projektov tam, kjer to nima smisla.
Nasvet tedna:
Čas je, da se sprostite in začnete gledati tudi na svoj prosti čas, na tisti del življenja, ki ste ga čisto zanemarili. Vse se bo začelo drugače odvijati, ko boste dojeli, kaj naredi življenje smiselno. Popazite na svoje zdravje, še posebej živčevje.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Pripravljeni boste na spremembe. Vse boste želeli narediti, samo umiriti in soočiti s sabo ne. Ne glede na to, koliko časa boste posvetili sebi, boste zgolj razmišljali. Dovolite si začutiti srce.
Ljubezen: ***
Čakali boste na priložnost, da se izkažete pred sebi pomembno osebo, a bodo vsi poskusi ostali neopazni. Tako kot črtate stvari, ki vam niso življenjsko pomembne, in ohranite samo tisto, brez česar ne bi mogli živeti, enako naredite z odnosi. Prenehajte biti ustrežljivi do vseh, saj zares želite imeti dobre odnose samo s peščico od njih. Posvetite se tistim, ki so vam pomembni, in veliko bolje se bo vse godilo.
Posel/denar: **
Zdaj ni čas za vaše preboje navzven, temveč za notranji red in sistematizacijo lastnih želja in načrtov. Ko boste notranje zadovoljni z novostmi, ki si jih želite, in imeli dovolj energije za preboj, se bo to zgodilo samo po sebi.
Nasvet tedna:
Vse preveč razmišljate in si obremenjujete življenje na vseh področjih. Vse nasvete, ki jih imate za druge, najprej preizkusite na sebi. To bo prineslo glavne spremembe.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Zdelo se vam bo, da prihajajo pritiski z vseh strani, a ko boste to preverjali, se vaša sumničenja ne bodo potrdila. Besede nekaterih prijateljev in znancev vam bodo odmevale v ušesih in spodbujale vaš občutek krivde, ki bo privrel na plano.
Ljubezen: ***
Vsi imajo preveč dela s sabo in ne bodo mogli sodelovati v vseh zadevah. Zato boste imeli občutek razpršenosti in nestabilnih odnosov, a tudi tega ne boste mogli res potrditi, zato se boste raje osredotočili nase.
Posel/denar: ****
Delovni boste in končali vse, kar ste si zadali. Kljub temu ne boste zadovoljni. Preveč zahtevni ste postali do sebe, zato si ne dovolite sprostitve in vam je vse težje. Razmislite o prioritetah in si naredite dober načrt.
Nasvet tedna:
Sprostite se in obenem postavite realne prioritete glede vsega, kar doživljate v življenju. Spremembe so se že začele, in ne boste mogli slediti življenju na način, da izpolnite vse, kar ste si zadali, in še ustrežete vsem, ki so vam pomembni. Če boste pregledali, pa tega niti ne pričakujejo, želijo si samo sprotnega pogovora in občutka sodelovanja.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Zdelo se vam bo, da se je kolo sreče obrnilo v vašo smer. Ne glede na to, da boste pričakovali negativna čustva iz okolja, se to ne bo zgodilo, in vsakič boste presenečeni, ko bodo ljudje kazali navdušenje nad vami in vašim delom. To vam bo dalo dodatnega poleta, čeprav se to mogoče ne bo videlo na prvi pogled.
Ljubezen: *
Preveč opravka boste imeli s sabo in svojimi načrti, da bi se zdaj ukvarjali s partnerjem ali ljubeznijo. Za ljubezen se vam bo zdelo, da bo še vedno dovolj časa, a pozabili boste to predstaviti svojim bližnjim, ki bodo zmedeni ob vaši dobri volji ob vašem odmiku.
Posel/denar: ****
Vaša domišljija bo dobila krila in z zadovoljstvom se boste lotevali vsega, kar bo treba narediti. Ideje vas bodo aktivirale in napolnile z zadovoljstvom, saj so vam gorivo za vsakdanje življenje.
Nasvet tedna:
Ne mislite, da bodo vsi vaši bližnji samo čakali, da se spomnite nanje oziroma da boste sodelovali, ko boste utegnili. Vmes se lahko zgodijo spremembe in zamrejo čustva, na katera ste preveč računali. Zato dajte vsaj malo pozornosti na pomembne odnose. 

prejšnji članek
Kako nadomestiti pomemben vitamin D?
Zdravje
Kako nadomestiti pomemben vitamin D?
naslednji članek
Pozimi nujen za odrasle in otroke – D3
Zdravje
Pozimi nujen za odrasle in otroke – D3