zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Kako ljubijo zodiakalna znamenja?

1. 8. 2016; 11.30
Avtor: Agata Rakovec Kurent/Fatalna
ThinkstockPhotos-91447499

foto: Thinkstock

Že od Sumercev in Babiloncev naprej ljudje iščejo odgovore v zvezdah. Vprašanja, ki si jih zastavljajo, so pogosto povezana z ljubeznijo. Med seboj smo si različni in tudi izkazovanje ljubezni pri vseh znamenjih zodiaka ni enako. Poglejte, kako ljubijo različna zodiakalna znamenja, kako jih osvojiti in kako jih obdržati.

Oven

Rogateže odlikuje mladostna energija. V ljubezni so impulzivni, drzni, igrivi, hitro se navdušijo, seks pa jim je zelo pomemben. Lahko so tudi sebični, dominantni, trmasti in nagnjeni k prepirom. Ovni so se sposobni zaljubiti, zaplesti in se simpatije naveličati v rekordnem času. Če se v razmerje sploh spustijo, saj ljubijo svobodo in ne prenesejo okovov. Radi imajo razprave, v katerih se krešejo mnenja, znak, da ste mu všeč, pa je, da vas na vse pretege zafrkava in provocira. Ovna najlažje obdržite tako, da mu sledite v pustolovščinah, mu nudite dovolj svobode in podpirate njegove načrte, tudi če vas ne vključujejo. Zaradi gospodovalne narave se najbolje počutijo ob partnerju prilagodljivega značaja.

+ : lev, strelec, tehtnica, vodnar, dvojček
-: bik, ribi, devica

Bik

Biki obožujejo razvajanje vseh čutov. Če ga želite osvojiti, morate biti urejeni od glave do peta. Pohvalite njegov parfum, stanovanjsko opremo ali okus za literaturo. Pri tem zemeljskem znamenju gre ljubezen skozi želodec, zato ga boste najhitreje spravili v posteljo, če mu postrežete s kulinarično mojstrovino v urejeni kuhinji in mimogrede navržete, v kako zavidljivem stanju so vaše osebne finance. Bik zahteva veliko vaše pozornosti, je posesiven in ljubosumen in ne mara konkurence. Pri osvajanju je previden in počasen in takšen pristop pričakuje tudi od potencialne partnerice. Ko enkrat izgubite njegovo naklonjenost, jo je skoraj nemogoče dobiti nazaj. V prepiru se raje umakne.

+: devica, kozorog, ribi, škorpijon, rak
-: dvojček, vodnar, tehtnica

Dvojčka

Dvojčki obožujejo raznovrstnost, svobodo in spremembe. Pogosto menjajo službo, partnerje in celo stanovanja, ko se enkrat ustalijo, pa so partnerji, ki bi si jih vsak želel. So izredno prijateljski in dobrosrčni, v intelektualnih razpravah pa blestijo. Najlažje jih očarate z znanjem in dobrimi govorniškimi spretnostmi, čeprav boste morali na zmenku tri četrtine časa poslušati njega. Če ga želite obdržati, mu nikoli ne smete pokazati, da vas dolgočasi. Obdržite širok krog prijateljev in iščite vedno nove aktivnosti, sicer se bo to bitje nemirnega duha začelo dolgočasiti. Ne skušajte ga prikleniti nase; če se bo počutil svobodnega, se bo v kletko rad in z veseljem vrnil kar sam.

+: tehtnica, vodnar, strelec, lev, oven


-: bik, devica, kozorog

Rak

Čustveni raki hrepenijo po svoji duši dvojčici. V življenju nikoli niso povsem srečni, če niso srečni in zadovoljni tudi ljudje, ki jih imajo radi. So muhasti in spremenljivega razpoloženja, če jih hočete osvojiti, pa jim morate posvečati dovolj pozornosti. To je lahko tudi slabo. Brez omahovanja bodo zamenjali partnerja, če se bodo doma počutili zapostavljene. Obdržite jih tako, da negujete vajin odnos. Potrebujejo veliko čustvene bližine, ljubezenskih izjav, pa tudi spolnosti. V odnosih se razdajajo, zato v zameno pogosto ne dobijo istega. Njihova potreba po ljubezni utegne biti dušeča, toda če boste to omenili, ga boste izgubili. Zato raje stisnite zobe in mu privoščite objem.

+: škorpijon, ribi, kozorog, devica, bik
-: oven, lev, strelec

Lev

Kraljevski, dominantni, očarljivi, topli in velikodušni levi obožujejo komplimente, in če jim boste polaskali, bodo kmalu predli kot mucki. Hlepijo po moči in avtoriteti in v razmerju hočejo imeti glavno besedo. Nikoli na glas ne podvomite o njihovih načrtih, sanjah ali namerah in res nikoli ne skušajte tekmovati z njimi. Levi želijo veličastno življenje, ki jim ga drugi zavidajo, in tega se držijo tudi pri izbiri partnerja. Če bodo videli, da ste všeč njegovim prijateljem, izbira zaročnega prstana ni več daleč. Čeprav so radi glavni, ob sebi ne bodo prenašali copate. Kralj potrebuje kraljico, in če boste njegov ego vsaj približno držali na vajetih, vam bo za to potihoma hvaležen.

+: strelec, oven, tehtnica, vodnar, dvojček
-: ribi, rak, škorpijon

Devica

Natančne, organizirane in redoljubne device iščejo popolnost, zato pravega dostikrat najdejo pozno v življenju ali nikoli. Najbolj jih privlačita bister um in osebna urejenost (sterilen mora biti tudi avto in to ni šala). Device so izredno bistroumne in razgledane, zato od partnerja pričakujejo, da jim bo lahko sledil. Tudi ko so v razmerju, dostikrat skrivajo svojo pravo naravo, saj zavoljo ljubega miru težave raje pometejo pod preprogo. Če device ne želite izgubiti, si prizadevajte za sprotno reševanje nesoglasij, predvsem pa jim položite na srce, da jih ljubite take, kot so. V ljubezni so izredno previdne, sploh če so se že opekle, zato morate biti pri osvajanju zelo jasni in odločni.

+: kozorog, bik, ribi, škorpijon, rak


-: lev, oven, strelec

Tehtnica

Tehtnica je znamenje, ustvarjeno za ljubezen, ko si enkrat dovoli popolnoma se predati partnerju. Ko je v razmerju, mora paziti, da od njega ne postane odvisna. Elegantne in privlačne tehtnice obožujejo umetnost, zato jo boste navdušili s povabilom v galerijo, na koncert ali s priporočilom dobrega romana. Na zmenku s tehtnico morate biti do potankosti urejeni, če ji boste podarili kaj cenenega, pa boste izgubili vse točke. Obožujejo prestiž in so zelo družabna bitja, ki potrebujejo čas za prijatelje. Tehtnica je vedno zaposlena s kakšnim konjičkom, krožkom ali poslovno idejo, in če je ne želite izgubiti, je najbolje, da se ji pridružite. V odnosih se hitro dolgočasijo in težko jih je ujeti.

+: dvojček, vodnar, oven, lev, strelec
-: kozorog, bik, devica

Škorpijon

Skrivnostni in strastni škorpijoni so najbolj nerazumljeno znamenje zodiaka. Kot vodno znamenje so zelo občutljivi in muhasti, ker jim vlada Mars, pa so nepotrpežljivi in včasih kruti. Če se skuša z vami zaplesti v prepir, je to nedvoumen znak, da se je ogrel za vas. Ko se prepirata, ga zlahka zmedete (in tudi omrežite) z dotikom. Posteljne radosti obožuje in tudi zmaga v žgočem prepiru ni vredna, da bi zanjo žrtvoval urico strasti. Svojih čustev ne nosi na pladnju, zamero pa je sposoben kuhati tudi več let. Čeprav si z njim nikoli ne boste docela na jasnem, je sposoben ljubiti globoko, kot le malokatero drugo znamenje. Če se počutijo varne in ljubljene, se pokažejo v najboljši luči.

+: ribi, rak, bik, devica, kozorog
-: oven, lev, strelec

Strelec

Polčlovek polkonj v sebi skriva dvojno naravo. Je filozofsko bitje, ki rado razpravlja o morali, etiki, vrednotah in poštenju, po drugi strani pa je zaradi svojega živalskega dela eno najbolj pohotnih, nepotrpežljivih in tudi nezvestih znamenj. Strelci obožujejo ljubezenski lov, zato ga najlažje ulovite tako, da ga ignorirate. Ne povabite ga ven, dokler ni on povabil vas vsaj desetkrat. Če se bo za vas moral truditi, vas bo cenil, in bolj ko se bo trudil, bolj vas bo cenil. Strelci ljubijo svobodo in ne marajo omejitev. Če ste ljubosumni na njegovo lepo prijateljico, molčite kot grob, sicer ga boste odgnali. Hrepenijo po pohvali in so ambiciozni, zato jih privlačijo ljudje z jasnimi cilji.

+: oven, lev, dvojček, tehtnica, vodnar


-: ribi, rak, škorpijon

Kozorog

Kozorog je znamenje, polno protislovij. So zadržani in občutljivi, ambiciozni in požrtvovalni. Konservativni kozorogi verjamejo, da mora moški v ljubezni narediti prvi korak, seveda pa bo hvaležen za kakšno spodbudno znamenje. V ljubezni, pa tudi v življenju, napredujejo počasi, zato se običajno razcvetijo šele v zrelih letih. So perfekcionisti in imajo visoke standarde, hkrati pa se ves čas primerjajo z vsemi, ki jih poznajo. Kozoroga nikar ne kritizirajte, saj je za to sam sebi povsem dovolj. Če se z njim zapletete v resno razmerje, dobite partnerja, ki stoji z obema nogama trdno na tleh, partnerja, na katerega se lahko zanesete in se bo do zadnjega dne trudil za vašo blaginjo.

+: bik, devica, škorpijon, ribi, rak
-: vodnar, dvojček, tehtnica

Vodnar

Skušati razumeti odštekanega, briljantnega, individualističnega in ekscentričnega vodnarja je skoraj tako, kot bi skušali ujeti samoroga. Da se vodnar zaljubi in spusti v razmerje, potrebuje čas, ko enkrat ljubi, pa zlepa ne neha ljubiti. Vse nekdanje partnerje imajo še vedno radi in so izjemno zvesto znamenje, enako pa pričakujejo tudi od prijateljev. »Ti si moj najboljši prijatelj,« je največji kompliment, ki ga vodnar lahko da partnerju. So izjemno družabni in potrebujejo ogromno svobode, zato bežijo od posesivcev in ljubosumnežev. Ljudi nikoli ne sodijo po dosežkih, ampak jih presojajo po srčni kulturi in dobroti. Osvojite ga, če se pridružite njegovi dobrodelni ali okoljevarstveni pobudi.

+: dvojček, tehtnica, oven, lev, strelec
-: bik, devica, kozorog

Ribi

Ribe hrepenijo po ljubezni in so najsrečnejše, ko z nekom poleg fizične spletejo tudi globoko duhovno vez. Sramežljive in občutljive ribe so velikodušni, romantični in globoko duhovni partnerji. Paziti morajo, komu oddajo svoje srce, saj se sčasoma navzamejo partnerjevih prepričanj, stila in vrednot. V ljubezni raje poslušajo srce kot glavo in partnerja pogosto ne znajo zapustiti niti takrat, ko jim škoduje. Partnerjeve potrebe vedno postavljajo pred svoje potrebe, nesoglasjem pa se skušajo izogniti za vsako ceno. Osvojite jih tako, da jim pozorno prisluhnete, kritiko pa raje zadržite zase, saj jo izjemno slabo prenašajo. Življenje z ribakom je sanjava, romantična, a tudi strastna pustolovščina.

+: rak, škorpijon, kozorog, bik, devica


-: oven, lev, strelec

prejšnji članek
Je to najlepša ženska vseh časov? Monica Bellucci "zgoraj brez"!
Svet slavnih
Je to najlepša ženska vseh časov? Monica Bellucci "zgoraj brez"!
naslednji članek
Horoskop: To je astrološko znamenje, ki težko najde sorodno dušo
Horoskop
Horoskop: To je astrološko znamenje, ki težko najde sorodno dušo