nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: kazala se vam bo jasna pot

26. 10. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
horoskop ezoterika

foto: Pixabay

Ne glede na to, da vas bo strah, boste prisiljeni hoditi po njej.

Podpora v ta namen bo trajala še več kot samo ta teden, zato si dovolite sprejeti notranjo moč in magnetni pretok, ki se na trenutke zgodi z osebami ali v danih situacijah. Ta magnetna sila je namreč vaša skrita seksualna energija, ki je bila zatrta skozi življenje, in so šele zdaj takšne okoliščine, da lahko pride na plano. Usmerite jo v kvalitetno življenje zase, ne samo za odnose in pomoč drugim. Če jo boste prehitro porabili za druge, je ne bo sicer zmanjkalo, se bo pa zaprla za naslednje obdobje, ko boste ponovno dobro v stiku s samim sabo.

Dobri barvi tedna: siva in črna.

vesolje foto: Dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.


Počutje: **
Zdelo se vam bo, da se vam vse odmika, in ne boste našli pravega elana za spremembe, ki ste jih že v preteklosti načrtovali za to obdobje. Otopeli boste in neuspešno čakali, da se kaj zgodi samo od sebe.
Ljubezen: ***
Odprite se spremembam na osebnem področju. Skozi čustva se boste namreč lahko sprostili in začeli novo obdobje, ki ga čakate. Izrazite partnerju ali simpatiji ljubezen in ne čakajte na pravi trenutek, saj je za ljubezen vedno pravi čas.
Posel/denar: ***
Morda vas bodo prijatelji, znanci ali profesionalne povezave iz tujine obiskale ali kontaktirale ter vam ponujale pomoč, ki jo je smiselno sprejeti. Niste namreč na najboljših temeljih. Kot da se vam je vse dodobra pretreslo in vaša navidezna samozavest lahko na hitro izgine.
Nasvet tedna:
Ker boste fizično bolj občutljivi kot sicer, čuvajte svoje zdravje ter ne pozabite na razgibavanje in ostale stvari za dvig imunskega sistema. Zaradi morebitnih negativnih misli in melanholije ne boste imeli nobene notranje zaščite, zato vsak dan izvajajte vsaj knajpanje.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Čustveno bo napornejše obdobje za vas, čeprav tega ne boste priznavali in boste s stisnjenimi ustnicami nadaljevali svoj sistem. Telo vas bo izdajalo, saj boste vse bolj otrdeli in si boste želeli sprostitve, masaže.
Ljubezen: ****
Številne priložnosti se vam bodo odpirale in ljubezen bo želela priti v vaše življenje. Za to ne bo potrebnih veliko besed, samo sprostite vse sodbe do bližnjih, da se lahko ljubezen ponovno začuti med vami in vas partner ali simpatija sprejme nazaj v svoje srce.
Posel/denar: ***
Preveč se boste posvečali denarju in delu, pri tem pa zatirali vse glasnejša čustva. V trenutkih utrujenosti vas bodo pretresla spoznanja, da so nekateri, ne glede na to, da imajo veliko manj denarja in dobrin kot vi, zares bolj srečni.
Nasvet tedna:
Zdelo se vam bo, da niste rojeni pod srečno zvezdo, še posebno v trenutkih, ko se boste smilili sami sebi. Če boste bolje pogledali na situacijo, boste hitro ugotovili, da srečni ljudje živijo polno življenje, ker ne zatirajo svojih niti čustev drugih ljudi. Je čas, da greste tudi vi v to smer?

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: **
Strah vas bo nadvladal tako nenadoma, da še sami ne boste ugotovili. Napeti boste in težje dihali, kar vam bo še dodatno ustvarjalo paniko. Vse vam bo težko in ne boste si upali delati sprememb ali dogovorov, čeprav bi to rešilo marsikaj.
Ljubezen: *
Ne najboljše obdobje za ljubezensko stanje, saj se boste obtoževali in iskali v sebi vse vzroke za konflikte z bližnjimi. Tudi če se vam bodo čustveno odprli in pokazali naklonjenost, jim ne boste verjeli.
Posel/denar: **
Finance vas bodo bremenile, zato boste še posebno občutljivi na opazke ali krivičnosti. Imeli boste občutek, da se vam vse maje pod nogami in da ni več daleč čas, ko se bo vse sesulo. To vas bo čustveno čisto iztirilo.
Nasvet tedna:
Pomembno je, da se ne skrivate. Pokličite na pomoč tiste, ki so vam blizu, in tiste, ki jim zaupate. Bodite iskreni in izrazite sebe, ne pa naučenih floskul in izjav iz medijev. To bo aktiviralo vaš preboj v dobro in začelo se bo pozitivno dogajanje v vaši finančni smeri, kar vas bo pomirilo, da se boste lažje o vsem pogovorili.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Vse imate na pladnju, a se boste še upirali in iskali vzroke, zakaj nikakor ne morete biti srečni in kako ste obremenjeni s preteklostjo. Kdaj boste spoznali, da prizadenete bližnje s tem, da ne sprejmete njihovega darila, ki je dano s srcem? In ne glede na to, kaj vam bližnji zagotovijo, se občutek zavrnitve težko popravi.
Ljubezen: **
Čustveni boste in zajedljivi. S svojimi besedami boste hitro prizadeli ljudi, ki jih imate radi, in na neki čuden način s tem preverjali njihovo ljubezen do vas. Bodite pa pozorni, da se te igrice ne greste prepogosto ali ob nepravem času, saj druga stran morda ne bo več zdržala in bo preprosto odšla.
Posel/denar: ***
Odlično obdobje, če boste sproti sodelovali v vsem brez osebne drame. Morda pa vas bo trma zagrabila ob nepravem času in na vsak način boste želeli priti do veljave.
Nasvet tedna:
Umirite konje in razmislite, kaj vam povzroča, da ne morete mirovati in preprosto uživati dobrih stvari. Zakaj je toliko pomembna vaša notranja drama, da jo želite obuditi vsakič, ko se vam v življenju ustvari mir?

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: *****
Dobro se boste počutili, saj se boste z lahkoto postavili zase in okolica vas bo sprejemala. To vam bo dvignilo samozavest in z lahkoto boste sprejemali pomembne odločitve. Nekatera čustva in spomini vas bodo zaposlovali.
Ljubezen: ****
Želeli si boste stika z določeno osebo, ki jo pogrešate, a je na vas, da naredite naslednji korak. Srečni boste tudi v svojem partnerskem odnosu in samski ob srečanjih s simpatijo, saj bo več časa za spoznavanje in globljo navezavo v pozitivnih intimnih stikih.
Posel/denar: ****
Naredili boste vse, kar bo potrebno, in celo upali si boste pokazati več svojih sposobnosti. Delovali boste hitro in učinkovito, saj si že bolj zaupate. Sodelavci in stranke vas bodo v celoti sprejeli, kar vam bo godilo.
Nasvet tedna:
Če vam bo uspelo izraziti globlje stvari, ki vas resnično globoko in že dlje časa mučijo, potem ste na dobri poti, da se ne samo sprostite, temveč začnete ustvarjati drugačno, zase pravo in iskreno življenje. Če pa ne boste našli poguma ali priložnosti, da poveste svoje, bo to samo od sebe prišlo na plano v nedeljo.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Vznemirjeni boste, saj ste osredotočeni na svoje življenje v želji, da vam uspejo določeni koraki, ki pa se bodo oddaljevali, in to ne po vaši krivdi. Nekaj časa boste še lahko vztrajali, potem pa vas bodo začela prevzemati čustva in vse manj volje boste imeli.
Ljubezen: ***
Oddaljili se boste od tistih, ki se bodo čustveno preveč navezali na vas. Kljub temu si želite ustvariti harmonične odnose. Za praznike boste želeli dobro, a vas bo vse nesmiselno preveč iztirilo, zato boste lahko z besedami mnoge prizadeli.
Posel/denar: ***
Nemirni boste in delovni elan vam bo pošel, ko bodo vaši sodelavci ali stranke imele slab dan. Morda pa se boste povezali s pomembno uradno osebo, ki vam bo pomagala uresničiti osebni cilj in vam svetovala, kako se na vse skupaj pripravite, da boste pravočasno uresničili želeno.
Nasvet tedna:
Dihalne in fizične vaje vam bodo pomagale ohraniti psihični fokus na cilje in lažje se boste reorganizirali, če boste bolj sproščeni ali natrenirani. Zdaj ni čas za spremembe, samo nadaljujte in vztrajajte na svoji poti.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Stabilni boste, in ne glede na rezultate boste nadaljevali v začrtani smeri. Nič vas ne bo prestavilo niti vplivalo na vas, saj se boste znotraj sebe zabavali in čutili raznolikost življenja.
Ljubezen: ****
Ne glede na to, da boste občutljivi, kaj bo partner ali vaša simpatija rekla ali pokazala, tega ne boste pokazali. Morda boste zaradi tega upočasnili vajino dinamiko in se odmaknili, a ne boste želeli kazati svoje negotovosti in iz tega delati drame.
Posel/denar: ****
Pomirjeni boste s sabo in nadaljevali z načrti, ki ste si jih zadali. Vaše delo vam bo pomembno, v miru ga boste opravljali in sledili navdihom, ki jih boste redno sprejemali. Ideje boste uresničevali korak za korakom.
Nasvet tedna:
Svojo samozavest boste zgradili z izgradnjo samega sebe na način, kot si želite. Ne poslušajte nasvetov niti mnenj, kakšni bi morali biti. Uredite sebe in dom tako, kot vam ustreza, in začnite dan za dnem živeti, kot si želite. Marsikdo bo presenečen, od kod zdaj takšen red v vašem življenju, saj ne bo videti, da se resnično trudite.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Vaš čas je, saj Sonce prehaja skozi vaše znamenje. Kljub temu ne boste najbolj optimistični, saj vam bodo sledile številne negativne slutnje, povezane s preteklostjo in notranjimi pogojenimi čustvi na zunanje dogajanje. Ne boste se mogli sprostiti in paranoično boste iskali pot na star način, ne boste pa se mogli sprostiti, da bi našli novo pot.
Ljubezen: **
Preveč boste obremenjeni s sabo, da bi se lahko čustveno odprli nekomu drugemu, in vezani lahko le upate, da bo partner to razumel in potrpel skozi to vašo fazo.
Posel/denar: *****
Možen je večji poslovni preboj, za katerega boste porabili precej energije. Sprejeli boste ponujeno moško pomoč, in stal vam ob strani v vseh stvareh, a bo želel tudi finančni delež. Morda bo skozi poznanstva in podporo uradnih ustanov pripeljal v posel nov projekt, ki bo navdušil veliko ljudi in vam dal finančno varnost.
Nasvet tedna:
V sebi najdite točko miru, ki jo skozi dan čim večkrat poiščite in dihajte ob tem, da jo zaznavate. S tem boste začeli zavestno sodelovati z notranjim mirom, kar vas bo dolgoročno rešilo.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Nemirni boste in iskali rešitve, da se kaj spremeni, pri tem pa ne boste ravno aktivni v tem. Čakanje ne bo dovolj, če se želite na novo postaviti tako osebno kot poslovno.
Ljubezen: **
Ne boste najbolj romantično razpoloženi, čeprav boste mislili obratno. Ne bodo vas zanimali drugi, saj boste preveč zaposleni z ureditvijo svojega življenja, in če partner ali simpatija pri tem ne bo sodelovala, jo boste pač pustili pri miru.
Posel/denar: **
Čas je, da uredite vse tisto, kar ste si celo leto želeli, pa nikoli ni bilo časa. Pomoč prijateljev bo zelo dobrodošla, in če jih boste prosili, se bodo v velikem številu tudi odzvali. Bodite pa osredotočeni na rezultate, saj brez njih tokrat ne bo šlo.
Nasvet tedna:
Če želite upoštevati sebe in svojo vizijo življenja, potem vedite, da ste glavni akter in da se ne bo nič samo zgodilo. Res pa je, da boste imeli dovolj instantnih nasvetov in predlogov drugih, ki tudi ne bodo nič naredili za vas, samo pametovali. Sodelujte z življenjem, saj če boste zatrli spremembe, se vam lahko poslabša zdravje.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Ne glede na situacije v okolju boste pozitivno usmerjeni in začeli sistematično skrbeti za svoje življenje.
Ljubezen: **
Čakali boste na ugodno priložnost za ljubezen, ki pa je kar ne bo. Najprej se boste morali postaviti na tiste tirnice, kjer si želite biti, saj bo potem partnerstvo hitreje in bolje potekalo. Ne boste mogli namreč nikomur pomagati, da ne bi tudi sami padli v preteklost, zato resnično naredite osebni preboj, ki bo pomagal tudi drugim.
Posel/denar: ****
Dobili boste voljo in se potrudili dokončati določene stvari, nad katerimi ste že kar malo obupali. Žal boste morali slediti navodilom in pripraviti na novo vse potrebno, kar vas bo seveda jezilo, a boste vedeli, da lahko krivite samo sebe.
Nasvet tedna:
Pravi čas je, da se lotite prenove telesa, in če boste začeli nov prehranski režim, bo ta precej uspešen. Ne pozabite na fizično razgibavanje, ki bo vam pomagalo izleviti se iz preteklosti in se pripraviti na veliko bolj navdušujočo prihodnost. Že prvi dan novembra se boste bolje počutili in začutili boste, da prihaja boljše obdobje.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: *
Obeta se obdobje globljega spoznavanja sebe. Morda se boste pretirano odzvali na vse, kar se dogaja v okolici. Ne boste mogli razumeti, kaj se dogaja, a boste za vsako stvar eksplodirali in se precej več jezili. Stiki z ljudmi vam bodo naporni, a se boste obenem učili notranje moči in sproščenosti ob tem.
Ljubezen: ***
Morda boste s partnerjem ali simpatijo začeli izvajati resne poslovne projekte in se pokazali svetu v najlepši luči. Nujno je, da ne prelagate odgovornosti na druge in imate vse niti v rokah ter ste zbrani do konca.
Posel/denar: ****
Če boste ostali osredotočeni na svoje naloge in cilje, boste dobro izpeljali vse, kar se bo dogajalo. Imate priložnosti osebnega poslovnega uspeha, kar pomeni, da boste lahko nekatere svoje lastnosti dobro unovčili, kar bo tudi javno vidno.
Nasvet tedna:
Fizično počutje naj vam bo merilo. Ko ne boste več utrujeni, boste pripravljeni na večje uspehe. Zato harmonizirajte čas, ki ga posvečate drugim, in čas za delo ter čas zase. Čas za vas je namreč ključna točka za uspeh na vseh področjih.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Zadnje dni oktobra boste prav uživali in odprlo se vam bo novo življenje. Imeli boste odprta čutila in modro boste reagirali na vse, kar se bo dogajalo okoli vas. Najboljša sprostitev vam bo pogovor s sabo in prehrana. Naredili boste prave obrede ob hrani, ki vas bodo pomirili in vam dali temeljno podporo za življenje. Uživanje vam bo ključ do dobrih stvari.
Ljubezen: ****
Ljubeči boste in zadovoljni, ko se vam bo ljubezen vračala, čeprav prave strasti ne bo več ali pa ne boste razpoloženi zanjo. Okolica razume vse vaše faze, kar vam daje velik občutek varnosti.
Posel/denar: ****
Ne boste se obremenjevali z denarjem ali prihodki, saj imate večje načrte kot zgolj preživetje. Skozi delo boste dobivali vse več idej, ki vas bodo veselile in vam dajale upanje.
Nasvet tedna:
Dojeli boste nekatere pomembne stvari, ki ste jih opazili pri drugih, in se boste začeli zavedati, da je dobro, da jih spremenite tudi pri sebi. Navdih življenja bo tako prišel samo skozi sprostitev, masažo, meditacijo ali popolnoma nesmiseln čvek, ki vam bo aktiviral zanimive ideje. 

prejšnji članek
Kako so se v času drugega zaprtja znašli slovenski gostinci in kuharji?
Kulinarika
Kako so se v času drugega zaprtja znašli slovenski gostinci in kuharji?
naslednji članek
Oblikujte trebušček z brezplačno vadbo joge s Tinkaro Končar
Zdravje
Oblikujte trebušček z brezplačno vadbo joge s Tinkaro Končar