Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki mu je uspel preboj v svet. foto: Primož Lavre
Odločili smo se, da predstavimo tiste poteze, ki so nas v zadnjih dneh najbolj navdušile, predvsem pa tiste, ki smo jih opazili. Če vi veste še za kakšno, nas o tem seveda obvestite, z veseljem jih dodamo v naš pregled. Izpostavljamo zgodbe, ki so drugačne in zanimive.
V restavraciji Galerija okusov so dostavo obrokov na dom zapeljali nekoliko drugače. "Vabimo vas, da odigrate vlogo ustvarjalca okusov in izkušnjo Galerijo popeljete v svoj dom," so zapisali. Pripravili so namreč 4-hodno doživetje, ki ga je potrebno zaključiti doma, obljubljajo pa, da za to ne potrebujete kulinaričnega predznanja. V paket prilagajo še jasna grafična in slikovna navodila ter povezavo do videonavodil.
Cena enega paketa je 34 evrov.
Slaba novica je le-ta, da pakete dostavljajo zgolj v občine Žalec, Celje, Velenje, Šempeter, Vojnik in Laško.
Slovenski kuharski mojster Janez Bratovž v svoji restavraciji zadnje dni pripravlja jedi, ki jih je mogoče kupiti in shraniti. Pripravil je domači ajvar, marmelade, jetrno pašteto in različne omake za različne vrste mesa. "Če se mora fond kuhati dva dni se je kuhal, če mora v pašteto cognac xo smo ga dali, če je treba marmelade stalno mešati pet ur smo jo mešali. Izdelki so res odlični ampak to boste ugotovili tudi sami," je ob tem zapisal.
Izdelke je moč kupiti na ljubljanski tržnici, pri Mesarstvu Pod gradom oziroma v prostorih restavracije JB.
Jezerškovi so že v času prejšnjega zaprtja osnovali spletni katering oziroma dostavo katering ponudbe, tudi tokrat pa ne počivajo popolnoma. Njihovo ekipo lahko namreč ujamete na parkirišču pred ljubljanskim gradom, kjer nudijo osebni prevzem kave in nekaterih jedi iz svojega starodobnika 'TAMnjama'.
Prav posebno izkušnjo kuhanja je pripravila tudi ekipa ljubljanske restavracije Strelec, kjer so zapisali: Pri ohranjanju hranilnih sestavin je pomembna predvsem priprava in prav v tem zadnjem dejanju nastopite vi. Partnerju ali pa gostom boste lahko povedali, da ste servirano večerjo pripravili skupaj s svetovno priznanim Chefom, saj bo zadnje dejanje vaše, ker boste skrbno pripravljene jedi dokončali po priloženih navodilih z ljubeznijo kakršno si zaslužijo."
Takšno obliko dostave si lahko privoščite v petek ali soboto, odločite pa se lahko za 3 hodni ali 4 hodni Strelčev meni, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.
Park Žibert je že v času prve karantene ubral nekoliko drugačen pristop in si v svojih prostorih omislil enega izmed redki drive-inov v Sloveniji, če izvzamemo mednarodno verigo restavracij s hitro prehrano. V svoji ponudbi imajo seveda tudi priljubljene burgerje, ne gre pa niti brez dnevnih malic in enolončnic, ki jih dnevno pripravljajo v prostorih restavracije.
V času, ko se stvari odvijajo drugače od pričakovanih, moraš biti drugačen, inovativen in predvsem ne smeš obupati. Poznate tudi vi kakšno dobro zgodbo?
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.