Vroča čokolada in čokoladna pena foto: Manca Jevšček / knjiga Čokolada
Avtor recepta je Gorazd Potočnik, eden izmed najustvarjalnejših slaščičarskih mojstrov pri nas. Vsi trije recepti so objavljeni v novi knjigi Čokolada – moji najljubši recepti za čokoladne sladice, ki jo je Gorazd ustvaril skupaj z uredništvom revije Dober tek. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade, za vse okuse in vse stopnje znanja – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre.
Količina: 3 skodelice po 300 ml
SESTAVINE
450 ml polnomastnega mleka
250 g sveže sladke smetane
ščep soli
1 žlica cvetličnega medu
1 zvezdasti janež
lupinica 1 bio pomaranče
250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo
PRIPRAVA
1. V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in trakove pomarančne lupinice. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.
2. Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.