Žemlje foto: V.M.
Bi radi spekli mehke in dišeče žemljice, ki bodo okusne tudi naslednji dan? Odlično, potem ste na pravem mestu, saj imamo za vas fantastičen recept. No, vas pa moramo opozoriti, da so tako slastne, da vam jih nemara ne bo uspelo prihraniti do naslednjega dne, saj bodo prehitro izginile v vašem želodčku …
Za pripravo potrebujete:
-0,5 kg gladke moke
-polna čajna žlička soli
-pol jušne žlice sladkorja
-kvas v prahu
-2 dcl mlačne vode
-0,25 dcl olja
-0,75 dcl mlačnega mleka
Postopek priprave
Najprej pripravite kvasni nastavek. V mleko stresite/nadrobite kvas, dodajte žlico sladkorja, premešajte in odložite na toplo mesto, da kvasec primerno naraste.
Medtem presejte moko in prek posujte sol.
Ko bo kvasec pripravljen, slednjega skupaj z vodo in olje dodajte suhim sestavinam.
Ročno ali s pomočjo robotskega mešalnika zamesite testo. Priprava je sila lahka, testo vas bo kmalu razveselilo z voljnostjo.
Vzhajanje: Testo denite v posodo, prek potresite malce moke, nato pa prekrijte s svežo krpo in postavite na toplo mesto za 45 minut.
Po pretečenem času testo oblikujte v daljši valj. Razdelite ga na osem delov in oblikujte v rahlo podolgovate hlebčke. Da bodo slednji pridobili obliko žemljic, prek sredine potisnite pomokan ročaj kuhalnice.
Žemljice polagajte na pekač, ki ste ga poprej obložili s peki papirjem.
Sedaj žemlje prekrijte s čistim prtičem in pustite, da počivajo še 30 minut.
Čas peke: Pecite 20 minut v pičici ogreti na 200 °C. Pečene žemljice prekrijte s krpo in počakajte, da se ohladijo. Če boste zmogli seveda, povsem verjetno je namreč, da vas bo omamen vonj premamil, da jih pohrustate še tople.
Namig: Po desetih minutah peke žemlje nežno premažite z oljem.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.