901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Trenutno dogajanje kar kliče po počitku

24. 5. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
luna, lunin mrk

foto: Profimedia

Sredin lunin mrk nekaj minut po polni luni v strelcu bo vodil energije tega tedna. Počitek in sprostitev bosta najboljša odločitev, zato ne pretiravajte z delom in načrti.

Ker se v soboto Merkur obrne v retrogradno fazo, to resnično ni dober čas za nove stvari ali pretirano akcijo, temveč bolj za poglobitev vase in odkritje svoje sreče in strasti, ki se bo kasneje razvijala skozi vse dejavnosti.

Slovenski pregovor: Če na Urbana (25. 5.) sonce sije, jeseni polne sode nalije.

Glavni igralec je Merkur. foto: Dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.


Počutje: ***
Bodite pozorni tudi na svoje počutje in se ne izpostavljajte zahtevnim situacijam, če ne boste čutili notranje moči. Hitro se lahko zgodijo nezgode, ki vas tudi fizično spravijo iz ravnotežja. Lahko, da se vam bo povišal krvni tlak ali boste slišali šumenje v ušesih.
Ljubezen/odnosi: ***
Polna luna in popoln lunin mrk vam bosta malo zmešala štrene in prisiljeni se boste postaviti zase tudi tam, kjer niste računali, da bo to kadarkoli potrebno.
Posel/denar: **
Zdelo se vam bo, da ste v nekem filmu, saj se bodo pojavili ljudje, ki vas bodo provocirali brez pravega smisla. Zato, če lahko, ohranite mirno kri in presežek energije preusmerite v bolj kreativne stvari, saj boste tako naredili več koristi.
Nasvet tedna:
Če kdaj, potem ta teden pazite nase. Ne glede na vse, kar se bo dobro odvijalo, bosta nemir in napetost ves čas v zraku. Vsaka malenkost lahko sproži burne odzive, zato se izogibajte vsem neprijetnim okoliščinam ali ljudem, s katerimi se že sicer ne razumete dobro.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Precejšnje spremembe se vam bodo dogajale, kar vas bo prisililo, da boste začeli spreminjati način razmišljanja in delovanja. V vsakem primeru se bodo zgodile tako dramatične novosti, da boste prisiljeni čisto drugače organizirati svoje življenje.
Ljubezen/odnosi: ****
Prenehali boste z nekaterimi hobiji ali uredili družinske odnose na bolj sistematičen način ter porazdelili naloge in odgovornost, da boste sami lahko ustvarili nove ideje. Zanimiv bo odziv, ki bo za vas potrditev, da bi to morali narediti že davno prej.
Posel/denar: ****
Povezali se boste z ljudmi, s katerimi boste videli vizijo sodelovanja na dolgi rok. Morda se boste potegovali za službo v tujini in jo tudi dobili.
Nasvet tedna:
Če boste naleteli na ovire na všečni poti, se ne ustrašite, okrepite notranjo moč in vztrajnost. Situacije lahko obrnete na humor in skozi to pridobite naklonjenost drugih. To vas bo sprostilo, da boste lažje zadihali in ustvarjali manj napetosti, tudi če boste negotovi.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Sredin lunin mrk vam lahko malo preusmeri pozornost, ampak vztrajajte v vsem, kar ste začeli oziroma v tem že dosegate uspehe. Polni boste vznemirjenja ob novostih, ki se pojavljajo, in intenzivnosti življenja, ki vas bo vabila v večjo predajo.
Ljubezen/odnosi: ****
Samski boste morda morali izbirati med simpatijama, ki imata popolnoma različne atribute. To vas bo nekako zabavalo, dokler ne boste spoznali, da s tem izbirate svoj način življenja.
Posel/denar: ****
Vaš vladar Merkur v soboto preide v retrogradno fazo, kar bo upočasnilo dogajanje, zato se morate še bolj potruditi, da ta teden zaključite začete stvari ali skomunicirate vse, kar vam je pomembno.
Nasvet tedna:
Pozor, planeti vas na polno podpirajo, a morate sodelovati, če želite podporo dobro izkoristiti. Kako usodno je lahko čakanje v situaciji, ko bi se morali vsega aktivno lotiti, boste morda ugotovili ta teden, ko se vam lahko pred nosom izmaknejo stvari, o katerih ste bili prepričani, da so že vaše.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Zapirali se boste v svoj svet in se trudili ustvarjati vzdušje po svoje, vendar ste že utrujeni od bežanja od realnosti. Vseeno se ne boste odločali za soočenja, saj želite izpolniti svoja hrepenenja, pa čeprav samo v svojem svetu.
Ljubezen/odnosi: *
Vroče vam bo, ko se boste srečali z nekaterimi ljudmi v soseski in spoznali, da slutijo, da ste jih ogovarjali. Če bo kdo želel razčistiti z vami osebno, ne bežite, soočite se in prisluhnite ter se čisto iskreno pogovorite. Samo tako boste lahko prišli na zeleno vejo, vsaj čustveno.
Posel/denar: **
Zapletli ste se v nejasnosti in se zato izmikate vsem spremembam in napredovanju, ki bi ga lahko bili deležni, če bi le bolj jasno in neposredno komunicirali ter sodelovali z odprtimi kartami. Ne glede na vaš trud, se ljudje namreč ne sprostijo ob vas. Ne vršite nadzora nad stvarmi, ki niso vaša odgovornost.
Nasvet tedna:
Bodite previdni z besedami in izjavami, saj se lahko zgodi, da se plaz še iz preteklosti usuje na vas. Lunin mrk bo namreč aktiviral staro energijo, ki ste jo zapletali z besedami, pogovori in idejami, s katerimi ste načrtno ali podzavestno medli druge, da bi pridobili priljubljenost ali prednost na kateremkoli vam pomembnem področju.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ***
Stvari se jasnijo in vse bolje veste, kje se v življenju zmedete in popustite vplivom okolja.
Ljubezen/odnosi: ***
Tokrat boste z lahkoto prepoznali nevidne mreže dvomov in spletk, ki se dogajajo okoli vas v želji, da vas obdržijo na varnem, odmaknjene od »nevarnosti« življenja. Spoznali boste, da lahko samo vi sami vplivate na svojo svobodo, in če se ne odzivate na manipulacije, te hitro izgubijo svojo moč.
Posel/denar: ****
Sreča vam bo naklonjena in velike ter dobre spremembe v življenju so tik pred vrati. Ugled se vam bo krepil in svoje poslovne ideje boste lahko začeli uresničevati. Prav tako se bodo odprle možnosti napredovanja v službi, če boste le pripravljeni prevzeti odgovornost za delo, ki vam zares ustreza.
Nasvet tedna:
Morda se boste morali odločiti med dvema pomembnima stvarema. Pri tem bodite popolnoma iskreni do sebe in izberite tisto, ki vam res najbolj ustreza, saj boste samo tako lahko bolj zadihali in dobili vso potrebno podporo življenja.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: *****
Veliko več vam ima usoda za dati, kot lahko zdaj sprejmete, zato iskreno sodelujte v čutenju, spreminjanju in dogodivščinah, čeprav vas bodo te morda na trenutke zmedle in postavile pred odločitve, ko boste morali iskreno pokazati in povedati svoje želje.
Ljubezen/odnosi: *****
Vsem bo jasno, da se nekaj dogaja z vami in da vas je ljubezen vzela pod okrilje, samo vi se boste prenarejali, da to ni nič takšnega. Sprostite se in si dovolite doživljati lepe stvari, pri tem pa ne iščite takoj varnosti v skupnih načrtih in se prepustite življenju, da vam razkrije vse svoje namere.
Posel/denar: ****
Priložnosti si bodo sledile, zato jih izkoristite, še posebno ta teden, v soboto se namreč podpora zvezd spremeni in čas bo za notranjo inventuro ter spremembe. Ljudje vam bodo naklonjeni in lahko boste sprejeli nove stranke ali uredili odnose s sodelavci.
Nasvet tedna:
Izogibajte se rutini, poskusite drugače pogledati na vse, kar se dogaja in kar sami ustvarjate. Tako boste najbolje uvideli vse darove, ki jih ima življenje za vas.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Odlično se boste počutili. Usoda vam bo podarjala mala darila, ki jih boste znali sprejeti z odprtim srcem in ceniti. Dnevi vam bodo naklonjeni in dobro boste zaživeli.
Ljubezen/odnosi: ***
Morda se boste na novo zaljubili ali spoznali vrednost ljubezni, ki jo že imate. Samske bo usoda vodila v pravo smer, a bo precej izbire in se ne boste znali dobro odločiti.
Posel/denar: ***
Sprostili se boste v nekaterih načrtih in ne boste vztrajali za vsako ceno v nečem, kar vas ne veseli več in vam ne prinaša posebnih rezultatov. Pustili boste, da se stvari razvijajo po svoje, in ugotovili, da takšen način prinaša še največ uspeha. Priložnosti se bodo odpirale tudi na službenem področju in morda boste morali izbirati, v katero smer boste vodili svojo kariero.
Nasvet tedna:
Ne razlagajte drugim o svojem počutju in uspehu, saj vas lahko s svojimi komentarji in življenjskimi zgodbami samo obremenijo. Ne bodo razumeli vaših notranjih sprememb, zato je bolje, da v njih preprosto uživate in jih negujete še naprej.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Čutili boste, da je dober čas za spremembe in kreativne premike, a se ne boste dobro znašli med ljudmi. Intuicija bo preveč aktivna in čisto prehitro se boste odzivali na vse.
Ljubezen/odnosi: ***
Preveč se boste oprijeli tistih, ki jih že dlje časa poznate, čeprav boste imeli precej možnosti za nove odnose, ki bi v vaše življenje prinesli večjo srečo. Ne bodite napadalni do svojih prijateljev, saj ne morejo več slediti vašim idejam, in to brez prave realizacije. Vsi, ki so vam slepo zaupali, so bili namreč prisiljeni poskrbeti zase na čisto svoj način.
Posel/denar: ***
Možno je, da boste bolj prepirljivi in boste želeli s hitrimi dejanji odpraviti pretekle napake, a se to nikakor ne bo izšlo. Tu boste morali sistematično pristopati ne samo materialno, temveč tudi v odnosih, povezanih s tem.
Nasvet tedna:
Pomiritev z bližnjimi in ureditev odnosov vas bosta vodili po pravi poti. Zato je že čas, da se posvetite tej nalogi in prenehate bežati od mnenj drugih. Ne bodite užaljeni, če vam predstavijo svoje vidike. Želijo pomagati.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Čustveno boste vzhičeni in pričakovali lepe spremembe, ki pa se ne bodo čisto tako izšle. Vseeno boste deležni močnega adrenalina, ki bo prispeval k vašemu vznemirjenju in hiperaktivnosti.
Ljubezen/odnosi: ***
Morda vam bo lunin mrk pokazal, kateri odnosi niso več primerni za vas, in se bodo te osebe oddaljile. Ne delajte drame iz tega, samo opazujte, kaj se dogaja.
Posel/denar: ***
Čustveno se boste malo zapletli v službi in pri tem želeli obdržati vse privilegije ter vse odprte možnosti, kar seveda ne bo šlo. Spremembe vam lahko prinesejo izboljšave na vseh področjih, še posebno v počutju in poslu. Imeli boste priložnosti stvari res začeti na novo, a boste morda cincali zaradi tistih, ki so vam v preteklosti veliko pomenili.
Nasvet tedna:
Pomembno je, da razčistite s sabo ali z družino o svojih željah in pričakovanjih, ki jih imate do drugih ali čutite, da jih imajo drugi do vas. Samo tako se bo razjasnil čustveni oblak, ki vas sicer vedno spremlja in kaže popolnoma napačno sliko o vas.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ****
Nekatera spoznanja vas bodo pretresla in vam dala novega vpogleda vase in v vse tisto, kar želite doseči. Začutili boste, da je vaš notranji magnetni privlak v nasprotju z vašimi cilji in da je čas, da naredite nekaj s sabo.
Ljubezen/odnosi: ****
Iskali boste možnosti, da uresničite svoje srčne želje, vendar pri tem ne boste ravno pogumni. Skrili se boste ob vsakem pogovoru ali besedi, ki ne bo po vaših pričakovanjih. Zaradi tega si lahko zapravite kar nekaj dobrih stikov s simpatijami, saj nihče ne bo razumel, kaj se vam dogaja in od kod ta komunikacija.
Posel/denar: **
Na silo boste želeli organizirati svoje poslovno življenje, a boste le ugotovili, da vse to nima smisla. Zato boste začeli pozorneje spremljati stanje v okolici, da boste pravočasno opazili vse tiste priložnosti, ki vas do zdaj nekako niso zanimale.
Nasvet tedna:
Okolica vas bo razumela, zato se ne bojte pogovorov, iskreno vam bodo povedali, kje vidijo rešitve za vas, in imeli bodo prav. Zato jim le prisluhnite in zaznajte, na kaj ste najbolj občutljivi, tam se skrivajo vse rešitve.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Tako na polno boste zaposleni z vsem, da sploh ne boste spremljali svojega počutja, zato bo telo protestiralo; če ne prej, konec tedna.
Ljubezen/odnosi: **
Ne boste opazili, da ste se v odnosih oddaljili od vsega, kar vam je veliko pomenilo, zato boste morda razdvojeni, saj ne boste natanko vedeli, zakaj ste tako nemirni in nesrečni. Lahko se zgodi, da okrivite tiste, ki bodo le od daleč opazovali, kaj se dogaja.
Posel/denar: ****
Vse boste imeli pod nadzorom, vsaj tako se vam bo zdelo. Res boste delavni in veliko stvari boste dokončno uredili. Domišljija vam bo kazala optimalno pot, a boste še kar obremenjeni s starim načinom dela, in stres, ki ste ga bili deležni v preteklosti, bo za vas merilo uspešnosti. Hrepeneli boste po spremembah, a pri tem trmasto vztrajali pri načrtih, ki vas bremenijo.
Nasvet tedna:
Smiselno bi bilo, da dobro razmislite in upoštevate le tiste svoje genialne, skoraj nore ideje, ki imajo največ potenciala, da vas rešijo pred dolgočasno vsakdanjostjo. Ne upirajte se novim stvarem ali ljudem.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: *****
Srečni boste in zdelo se vam bo, da se odpira novo obdobje. Sicer še ne bo vse idealno, a vaš optimizem bo začel delovati v to smer. Zdravje in počutje se bosta izboljševali, kar vas bo navdalo z navdušenjem in delavnostjo.
Ljubezen/odnosi: ****
V vaše življenje lahko vstopijo novi ljudje in okrepijo vaš optimizem in vero v ljubezen. To vas bo ne samo razveselilo, temveč vam dalo občutek novega smisla življenja.
Posel/denar: ***
Skozi sodelovanje se vam bo okrepila notranja moč in morda boste čutili nemir, če ne boste delovali v smeri, ki je za vas najboljša. Imate možnosti za napredovanje v službi, saj se ne boste ustrašili nobenega dela ali naloge ter boste vse okoli sebe motivirali s svojo navdušenostjo in dobro voljo.
Nasvet tedna:
Precej vsega se bo dogajalo in želeli boste pomagati mnogim, hkrati pa boste razdvojeni v svojih dolgoročnih načrtih, zato se še ne odločajte, temveč počakajte, da vam usoda pokaže optimalno smer. Takrat, ko bo pot jasno odprta, boste tudi vi pripravljeni in vsi potrebni pogoji izpolnjeni.

prejšnji članek
Podarite 1 % dohodnine in pomagajte malim borcem in njihovim družinam
Svet slavnih
Podarite 1 % dohodnine in pomagajte malim borcem in njihovim družinam
naslednji članek
Vlado Kreslin prejel nagrado za življenjsko delo
Svet slavnih
Vlado Kreslin prejel nagrado za življenjsko delo