profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Podarite 1 % dohodnine in pomagajte malim borcem in njihovim družinam

24. 5. 2021; 02.30
Avtor: P.R.
viljem julija

Vijem Julijan z očetom Gregorjem. foto: Društvo Viljem Julijan

Društvu Viljem Julijan lahko do konca tega tedna, do 28. 5., še vedno brezplačno podarite 1 % dohodnine, s čimer nimate prav nobenega stroška. S tem boste podprli programe in projekte, s katerimi pomagajo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Vsaka vaša donacija ogromno šteje in jim veliko pomeni!

1 % dohodnine lahko podari prav vsak prebivalec Slovenije, ki prejema kakršenkoli osebni prejemek (plača, pokojnina, socialno nadomestilo ...), ne glede na to, ali dohodnino doplača ali dobi vračilo. Torej donacija dela dohodnine ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine. Se pravi, da z namenitvijo donacije od dohodnine niste v ničemer prikrajšani, saj gre drugače ta znesek avtomatično v proračun RS.

Postopek za donacijo 1 % dohodnine društvu Viljem Julijan je zelo enostaven – potrebujete samo nekaj hitrih klikov oziroma izpolnitev preprostega obrazca:

  • preko portala eDavki https://bit.ly/3bzTWtC - davčna številka Društva Viljem Julijan: 98136399
  • preko pisnega izpolnjenega obrazca https://bit.ly/3uZWXet, ki ga pošljete na naslov drušstva. Poštnina je že plačnaa!

Dodatna navodila, kako lahko namenite 1 % dohodnine: https://viljem-julijan.si/podarite-1-vase-dohodnine.

Torej, namesto da vaš 1 % dohodnine ostane v državnem proračunu, ga lahko brezplačno namenite Društvu Viljem Julijan. Vaš prispevek bodo namenili za izvajanje naših brezplačnih programov, projektov in ostalih aktivnosti, s katerimi z vsem srcem pomagajo malim borcem in njihovim družinam. V kolikor ste del dohodnine že oddali, je še vedno možnost, da vašo izbiro tudi spremenite in jo namenite društvu.

Poslanstvo Društva Viljem Julijan je širjenje ozaveščenosti o redkih boleznih, pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, povezovanje družin otrok z redkimi boleznimi ter prizadevanje za izboljševanje stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji. V ta namen izvajajo številne dejavnosti, s katerimi nudijo pomoč in podporo malim borcem in njihovim najbližjim.

Z dobrodelnim Skladom Viljem Julijan jim podarjajo denarne donacije – do sedaj so jih podarili že več kot 250.000 €, s projektom Srčne zgodbe in z velikim Dobrodelnim koncertom Viljem Julijan širijo osveščenost o redkih boleznih, v okviru Pisarne za redke bolezni staršem nudijo brezplačno pomoč, podporo, svetovanje in informiranje, s projektom Upanje za male borce za otroke iščejo možnosti zdravljenja v tujini, s projektom Božiček za male borce otrokom z redkimi boleznimi v božičnem času omogočijo posebno darilo, skozi zagovorniške aktivnosti rešujejo problematiko na področju redkih bolezni ...

"Z našimi prizadevanji smo med drugim močno prispevali k večjemu zavedanju o redkih boleznih in njihovi problematiki, izborili smo povišanje nadomestila za izgubljen dohodek za starše težko bolnih otrok, ki morajo zaradi zdravstvenega stanja otroka ostati doma in ne morejo hoditi v službo, uspeli smo, da se bo razširil program testiranja novorojenčkov za redke prirojene bolezni, hkrati pa pomagamo malim borcem in njihovim družinam, da imajo lepše in bolj kvalitetno življenje," pravijo v društvu Viljem Julijan. 

prejšnji članek
Odprta kuhna se zares vrača, tudi z novimi ponudniki
Kulinarika
Odprta kuhna se zares vrača, tudi z novimi ponudniki
naslednji članek
Tedenski horoskop: Trenutno dogajanje kar kliče po počitku
Horoskop
Tedenski horoskop: Trenutno dogajanje kar kliče po počitku