stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: morebitne napetosti v odnosih bodo prešle

16. 8. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak
venera

venera foto: profimedia

Venera preide v tehtnico in morebitne napetosti v odnosih bodo prešle. V petek gre Uran v retrogradno fazo, kar bo dobro vplivalo na vaše življenje, saj boste do konca leta bolj osredotočeni na svoje življenje in bodo zunanji dejavniki manj vplivali na vašo življenjsko energijo.

Konec tedna je tudi polna luna, zato ne pretiravajte z delom ali obveznimi obiski. Sprostite se.

Slovenski pregovor:


Ob nevihti se hrasta, smreke in vrbe boj, pa raje pod bukvijo in lipo postoj.

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: ****


Dobro počutje vam bo sledilo, če boste sproti skomunicirali vse potrebno. To je v tem obdobju osnovnega pomena. Polna luna v nedeljo vas bo bogato nagradila, če boste le sodelovali s pozitivno podporo zvezd.
Ljubezen/odnosi: ****
Povsod boste ubirali zmagovalne poteze, le doma bo to malo težje; spoznali boste, da vas domači dobro podpirajo, a čisto prevečkrat pozabite nanje. Zato boste čustveno nestanovitni, tokrat jim boste želeli ustreči, a vas bo to močno utrudilo.
Posel/denar: ***
Življenje vas bo vodilo v smer, kjer bo treba določene stvari urediti. Brez pravega sistema in reda ne boste mogli narediti koraka dalje, zato začnite sodelovati tako, da določite prioritete, ki jim boste lahko tudisledili.
Nasvet tedna:
Potrudite se in se začnite izražati spontano, a strpno. Razmislite, kaj si želite od svojih bližnjih, od življenja, ter poglejte, kje se vam odpirajo te priložnosti. Odlične možnosti imate namreč, da na polno sledite usodi, ki bo do vas res darežljiva.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Vaše počutje je lahko odlično, če boste le sledili svojemu notranjemu miru in harmoniji ter se ne boste odzivali na vsak namig iz službe.
Ljubezen/odnosi: **
Domači ne bodo razumeli vaše obsedenosti z delom, saj ne bodo mogli dojeti, da resnično želite izpeljati te odlične poteze. A vas bo v odnosih spremljala sreča, zato se boste z njimi vse dogovorili, čeboste le pravočasno izrazili, kaj želite. Torej jih ne puščajte na cedilu oziromačakati, če želite, da vas vidijo v lepi luči.
Posel/denar: ****
Tudi čeboste dopustniško razpoloženi in se boste odklopili od dela, bodo prav tokrat prihajale na dan zanimive, če ne celo genialne ideje, ki jih res ne boste želeli opustiti. Zato boste razpeti med obljubljenim prostim časom in delom, ki vas bo veselilo.
Nasvet tedna:
Smiselno je, da se pomirite s sabo in z življenjem, sicer lahko pričakujete posledice v fizičnem počutju. Vrtoglavica, nemir ali občutek stiskanja vas lahko zajamejo, če boste potrebovali počitek ali če boste dehidrirali. Izogibajte se tudi elektronskim napravam in predolgi vožnji.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Nemirni boste in iskali boste najhitrejše poti, da uresničite vse želeno. Dokler se to ne bo začelo, se ne boste mogli umiriti.
Ljubezen/odnosi: ***
Domači vas bodo začudeno gledali, ker boste bolj razdražljivi. Ne bodo namreč razumeli, kako pomembno je to obdobje za vas in da imate resne namene za odlične spremembe življenja. Večkrat boste preostri z besedami in ugotovili boste, da se vam bližnji umikajo, ker se ne želijo prepirati.
Posel/denar: ****
Na vsak način boste želeli aktivno sodelovati in se jasno pogovoriti o dolžnostih in načrtih ter izpeljati vse, kar načrtujete, optimalno, a ne boste imeli pravega sogovornika, kar vas bo jezilo.
Nasvet tedna:
Opazite hitre spremembe in ideje, ki prihajajo iz vašega okolja ali službe, prav ob tem se bodo pokazale optimalne rešitve. Ne čakajte, samo sistematično predstavite vse, kar si želite, in kako naj bi po vašem mnenju to izpeljali. Marsikdo bo videl smisel v vaših idejah in načrtu, zato boste dobili potrebno podporo. Navadite se opazovati odzive drugih na vaše predolge pripovedi in razlage. Sprostite se.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Čutili boste potrebo po svobodi in morda si jo boste brez posebnih besed vzeli. Omamljeni boste od vsega dogajanja in zdelo se vam bo, da lahko počnete čisto vse, da imate popolno svobodo.
Ljubezen/odnosi: ***
Odlično obdobje za srečanja z bližnjimi sorodniki in čustvena raziskovanja, tudi potrebna razčiščevanja.
Posel/denar: ***
Optimistični boste in celo pretirano sodelujoči v vseh idejah, ki se bodo porajale v vaši okolici. Skozi pogovore boste morda prehitro obljubili stvari, ki jih ne boste mogli izpolniti zaradi dolgoročnih načrtov. Imeli boste priložnost popraviti situacijo iz preteklosti, a morate najprej spoznati, kaj je šlo narobe in kako ste vi pri tem sodelovali.
Nasvet tedna:
Če se lahko ustavite v navideznem sodelovanju s prijatelji in znanci, je za to optimalen čas. Optimizem usmerite v svoje osebno življenje, tudi poslovno, a ne spodbujajte nečesa, kar zares škoduje predvsem vam.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: *****
Jasni uvidi v celotno filozofijo vašega življenja se vam bodo dogajali. Ko boste dojeli, kaj vse vam je zares na voljo, boste zelo optimistični in odprti za čustvene spremembe, tudi tiste najbolj neverjetne.
Ljubezen/odnosi: ***
Za vas je to pomembno obdobje, ko boste dojeli, kdo ali kaj vas je zares omejevalo v preteklosti in kaj morate zdaj pri sebi spremeniti, da se to ne bo ponavljalo. Zato boste precej previdni, pa tudi sistematični v odnosih ter pripravljeni na čakanje, dokler ne dosežete svojega.
Posel/denar: ****
Morda se boste povezali s tujino ali začeli daljše obdobje raziskovanja, izobraževanja, vsekakor se bo zgodilo nekaj, kar vam bo okrepilo optimizem za dolgoročne poslovne spremembe.
Nasvet tedna:
Sonce vas tudi v zadnjem trenutku v vašem znamenju podpira pri dobrih odločitvah, zato sledite predvsem temu, kar vas osrečuje, sprošča in dela boljšo osebo. To vas bo napolnilo z optimizmom in vam odprlo odlične priložnosti tako poslovno kot osebno.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ****
Zavedajte se, da ste na vrhuncu moči in prihaja vaš čas, zato ne sodite drugih niti se ne primerjajte z njimi, temveč se povsem osredotočite na svoje življenje. Če ne boste sledili priložnostim, se vam lahko počutje poslabša, čutili boste pritisk v glavi ali ramenih. Imeli boste občutek, da vas nekaj preganja.
Ljubezen/odnosi: **
Usoda vas bo podpirala, če boste pozitivno sodelujoči. Ne iščite utehe doma in ne uresničujte ciljev, ki niso zares vaši, saj vašega truda ne bodo dobro upoštevali, prav tako ne boste uspešni pri stvareh, ki niso vaša naloga.
Posel/denar: ***
Zavestno spremenite svoje počutje v dobro sodelovanje z življenjem, saj se vam lahko uresničijo marsikatere skrite želje. Čeprav vam bodo morda očitali egoizem, je zdaj pravi čas, da res poskrbite zase.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni na moč, ki jo boste imeli tako v svojih mislih kot besedah. Zato se usmerite v svojo pozitivno vizijo ter o njej ves čas razmišljajte in se pogovarjajte. To vam bo pomagalo premostiti težave zaradi presežka energije in se ne zaplesti v konflikte.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Uspelo vam bo ohraniti pozornost na sedanjosti, saj se boste zares prav odlično počutili, ne glede na to, kar se bo dogajalo okoli vas. Naredili boste načrt za spremembe svojega videza, da bo bolj usklajen z vašim počutjem.
Ljubezen/odnosi: ***
Tokrat je čas, da sledite samo sebi in ne delate kompromisov zavoljo domačih, prijateljev ali sodelavcev. Možnosti bodo odlične, a sprejeli jih boste lahko le, če boste sistematični v komunikaciji in načinu razmišljanja. Pustite čustva malo na strani, dokler se vse to ne razreši.
Posel/denar: ***
Ne da bi to želeli, boste imeli velik vpliv na okolico in sočasno se vam bodo odpirala prava vrata. Pomembno je, da se ne odzivate na stare rane in strahove. Karkoli se bo spreminjalo, samo dovolite, da se to dogaja. Ne poskušajte zadržati kogarkoli ali česarkoli v svojem življenju.
Nasvet tedna:
Dihajte in sledite dnevu, naj vam pokaže, kaj ima za vas. Preživite čim več časa v naravi, da si okrepite voljo in tudi upornost.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Priložnost boste imeli za večje materialne dosežke, kar vas bo sproščalo in hkrati aktiviralo v pozitivno sodelovanje. Koristno pa je, da spremenite način komunikacije, da vas notranja napetost ne bi vodila v napačne odločitve; svojo moč boste tako usmerili v odpiranje pravih projektov in sodelovanje z usodo.
Ljubezen/odnosi: **
Zvezde vambodo naklonjene, če boste pogumni in sodelujoči. Domačih ne poslušajte, saj nimajo pravih informacij za vas, prav tako ne prave podpore.
Posel/denar: ****
Morda bodo imeli sodelavci odlične ideje in vam bodo pripravljeni pomagati, a ne čakajte, pomembna je odzivnost, da stvari pravilno začrtate. To pomeni, da prevzamete popolno odgovornost za svoje stanje in potem sprejemate pomoč ali nasvete, od kogarkoli želite, samo ne umikajte se več.
Nasvet tedna:
Zberite vsa dejstva in dobro razmislite o vsem, kar se dogaja, in kam želite. Temelji se bodo sproščali in spreminjali, ali to želite ali ne, torej boste prisiljeni najti novo rešitev.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ****
Čustva in občutek svobode vam bodo mešali glavo, čeprav tega ne boste na veliko kazali navzven. Pretirano boste občutljivi na vse, kar vas bo omejevalo, a se ne boste prepirali, temveč se boste odmaknili in nadaljevali na svoj način.
Ljubezen/odnosi: ***
Na drugi strani je trava bolj zelena – pregovor, ki zelo dobro opiše vaše trenutno stanje. Imeli boste velika pričakovanja do vseh, samo do domačih ne, ki vas bodo opominjali na realno stanje. To vam seveda ne bo všeč, saj si boste želeli dogodivščin in flirtanja.

Posel/denar: *****
Čustva vam lahko zameglijo razum in pretirano boste samozavestni oziromaboste želeli na vsak način uveljaviti svojo voljo. Koristno je raje pregledati, na kaj vse ste ponosni, in to poudariti v sodelovanjih navzven. Imatemožnosti za dobro sodelovanje s tujino.
Nasvet tedna:
Zavedajte se, da je svoboda odvisna od vaših misli in komunikacije, zato je čisto od vas odvisno, kako jo boste doživljali ali sprejemali. Torej ne krivite nikogar, češ da vas zaustavlja ali omejuje, raje spremenite svoje odzive.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: **
Vaše razpoloženje bo spremenljivo, saj boste čustveno čisto razpeti med različnimi dogodki. Po drugi strani boste želeli ohranjati status quo v materialnosti.
Ljubezen/odnosi: **
V odnosih boste spravljivi in sodelujoči, zato se bodo vsi želeli družiti z vami, a verjetno ne boste imeli časa.
Posel/denar: ***
Bali se boste, da bi vam spremembe kaj odvzeleinbi imeli po tem, ko se vse uredi, česa manj. Po drugi strani pa boste se zavedali, da je čas za ureditev stvari na vseh nivojih; pomembno je, da se jasno in sistematično pogovorite o vsem, če želite sebi dobro na dolgi rok. Nekateri nenadni dogodki vas bodo miselno popolnoma zaposlili; morda bodo to dobri službeni izzivi, vsekakor bo treba slediti idejam.
Nasvet tedna:
Ne oklevajte, temveč sodelujte z življenjem, ne glede na to, da ne veste točno, kaj vam prinaša. Za vaše zdravje je pomembno, da se ne ustavljate pri starih čustvih in bolje poskrbite zase ali ponudite pomoč pri zdravstvenih situacijah bližnjih.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Nemir se vas bo polastil in težko boste izražali svoja čustva, saj še sami ne boste vedeli, kaj si zares želite. Preverite svoje počutje in čustva ter razmislite o situaciji. Ko vam bo vse jasno, ukrepajte.
Ljubezen/odnosi: ****
Želeli si boste harmonije v odnosih, zato se boste posvetili bližnjim in želeli s pogovorom vse urediti. Dobro boste predvideli njihove želje in potrebe, a po drugi strani jih boste želeli voditi po svoje, kar se ne bo najbolje izšlo. Sprostite se in dovolite, da postanete spet enakovredni član.
Posel/denar: ****
Imeli boste številne dobre ideje v poslu, a boste želeli poskrbeti tudi za svoje počutje, zato boste hitro postali nestrpni, če vas bo kdo oviral pri načrtih.
Nasvet tedna:
Ker se bo vse dogajalo hitro in nepričakovano, se bodo v vas prebudila stara nerešena čustva ali spomini, ki vas lahko tudi zdravstveno bremenijo. Ne odrivajte jih stran, raje razmislite, na kaj vas spominjajo in zakaj se tako počutite.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Iz udobja doma boste želeli uvajati večje spremembe na vseh področjih. Morda vam celo uspe, če boste brutalno iskreni s sabo, kaj res želite. Navdušeni boste nad sabo in svojimi idejami, predvsem pa nad dobrim počutjem, ki vas bo navdajalo.
Ljubezen/odnosi: ****
Čas je za akcijo, lahko jo vodite tudi od doma. Verjetno imate številne zaveznike, ki vas bodo podprli v željah, vendar jim boste morali želje dokaj jasno predstaviti in tudi nadzirati celoten potek dogajanja.
Posel/denar: ****
Če želite resnično povsem spremeniti materialno stanje, morate biti pripravljeni na večje spremembe. To pomeni predvsem, da boste za kratek čas prisiljeni opustiti materialno varnost in cono udobja ter aktivno slediti svojim mislim in željam.
Nasvet tedna:
Vso moč, čustva in voljo usmerite tja, kjer želite rezultate. Samo tako se boste lahko popolnoma sprostili ter si dovolili sočasno sanjariti in delovati. Vedite, da imate odlično podporo za kreativnost in da je zadnji čas, da ji brezpogojno sledite.

prejšnji članek
Nina Donelli je to naredila prvič
Svet slavnih
Nina Donelli je to naredila prvič
naslednji članek
Slovenski resničnostni zvezdnik prvič postal očka
Svet slavnih
Slovenski resničnostni zvezdnik prvič postal očka