Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Katerega pa vi uporabljate?

5. 7. 2016; 03.33
Avtor: Sašo Avramovič
sol poper
Črnega ali belega?

Naj povemo, da ima črni poper močnejši okus in vonj ter je ostro pekoč, beli poper pa tudi peče, vendar nima tako močnega poprovega vonja, ker mu med predelavo odstranijo lupino.

Sicer pa v kulinariki s črnim poprom začinimo večino kuhanih slanih jedi, saj med kuhanjem poudari druge okuse in ob tem ohrani svojega. Poleg tega z njim natiramo meso in ribe pred pečenjem, ga dajemo v marinade in kvaše, cela ali zdrobljena poprova zrna so nepogrešljiva sestavina salam in klobas ter nekaterih vrst sira. Beli poper uporabljamo predvsem za pripravo svetlih omak in kremnih juh, da ne spremeni njihove barve.

prejšnji članek
Indijanski horoskop - kaj pravi o vašem znaku?
Horoskop
Indijanski horoskop - kaj pravi o vašem znaku?
naslednji članek
Kdaj boste spoznali pravega?
Zdravje
Kdaj boste spoznali pravega?