Kulinarika
 

Tega o krompirčku niste vedeli!

4. 7. 2016; 17.25
Avtor: N. J.
pomfri
Izjemno priljubljeni pomfri vsebuje snovi, zaradi katerih se mu boste odslej verjetno raje odpovedali!

Pred škodljivi snovmi v naši prehrani se najučinkoviteje zaščitimo tako, da se nezdravim živilom odpovemo ali čim bolj izogibamo. Škodljiva snov je tudi akrilamid, ki nastaja zaradi visoke vročine pri pečenju, praženju in cvrenju, najintenzivneje pri toplotni obdelavi krompirja in žit. Pri živalih naj bi povzročal raka, poškodoval gensko zasnovo ter škodljivo učinkoval na živčevje. Raziskave na ljudeh sicer še ne dajejo usklajenih rezultatov, a vseeno velja, da je akrilamid škodljiv tudi ljudem. Kako protiukrepati? Odpovejmo se hrustljavemu rjavo popečenemu krompirčku, predvsem čipsu in pomfriju, ali močno popečenemu kruhu iz opekača.

prejšnji članek
To astrološko znamenje bo imelo največ sreče v tem letu!
Horoskop
To astrološko znamenje bo imelo največ sreče v tem letu!
naslednji članek
Je znana igralka pokazala preveč?
Svet slavnih
Je znana igralka pokazala preveč?
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.