Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo z listov speremo morebitno umazanijo. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo dve minuti. Zalijemo z juho.
Čas priprave: 30 min.
Sestavine za 4 osebe:
750 g pora
250 g krompirja
1 žlica masla
1 liter mesne ali zelenjavne juhe iz kocke
šopek peteršilja
200 g gorgonzole
sveže mleti beli poper
Priprava:
Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo z listov speremo morebitno umazanijo. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo dve minuti. Zalijemo z juho. V pokriti posodi naj vse skupaj počasi vre 15 minut oziroma toliko časa, da se krompir zmehča. Peteršilj oplaknemo, otresemo in na drobno sesekljamo. Gorgonzoli obrežemo skorjo, sir pa narežemo na kockice. Peteršilj in gorgonzolo damo v juho ter mešamo toliko časa, da se sir razpusti. Solimo in popramo po okusu. K juhi ponudimo na maslu opečene kruhove kockice.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.