Kulinarika
 

Juhica za miren večer

10. 7. 2016; 07.28
Avtor: Zarja
juha krompir por
Porova juha s krompirjem in gorgonzolo. Za prste obliznit.

Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo z listov speremo morebitno umazanijo. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo dve minuti. Zalijemo z juho.

Čas priprave: 30 min.

Sestavine za 4 osebe:

750 g pora
250 g krompirja
1 žlica masla
1 liter mesne ali zelenjavne juhe iz kocke
šopek peteršilja
200 g gorgonzole
sveže mleti beli poper

Priprava:

Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo z listov speremo morebitno umazanijo. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo dve minuti. Zalijemo z juho. V pokriti posodi naj vse skupaj počasi vre 15 minut oziroma toliko časa, da se krompir zmehča. Peteršilj oplaknemo, otresemo in na drobno sesekljamo. Gorgonzoli obrežemo skorjo, sir pa narežemo na kockice. Peteršilj in gorgonzolo damo v juho ter mešamo toliko časa, da se sir razpusti. Solimo in popramo po okusu. K juhi ponudimo na maslu opečene kruhove kockice.

prejšnji članek
Kaj se plete med Primožem Kozmusom in Nušo Derenda?
Svet slavnih
Kaj se plete med Primožem Kozmusom in Nušo Derenda?
naslednji članek
Jušne kocke polne okusa in strupov
Zdravje
Jušne kocke polne okusa in strupov

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.