1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ocvrti krompirček po avstralsko

8. 7. 2016; 09.33
Avtor: Katja Kmet/Zarja
krompirček avstralski cvrtje
S kuharskim receptom si privoščimo kulinarično potovanje ter spoznajmo nekoliko drugačne jedi in okuse.

Za 4 osebe

Priprava: 25 minut


Cvrenje: 5 minut

Sestavine: 4 veliki krompirji * 250 g moke * pol žličke pecilnega praška * 1 žlička soli * četrt žličke mletega popra * od 1,5 do 2 skodelici vode * olje za cvrenje.

Priprava: Krompirje olupimo in umijemo. Narežemo jih na 3 mm debele rezine, te pa dobro osušimo s papirnato brisačo. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek, sol in poper. Postopoma in med mešanjem prilivamo vodo, da dobimo precej gosto tekoče in gladko testo. Z metlico za stepanje mešamo toliko časa, da v testu ni več grudic. Krompirjeve rezine povaljamo v moki, odvečno moko otresemo. V globoki ponvi ali cvrtniku segrejemo olje za cvrenje. Krompirjeve rezine pomakamo v testo (odvečno testo odcedimo) in dajemo v vročo maščobo. Cvremo po porcijah, po nekaj rezin hkrati, da postanejo bledo rumene z obeh strani, nato jih poberemo s penavko, v olje pa damo novo porcijo rezin. Ocvrte krompirjeve rezine odcedimo na plasti papirnatih brisač. Ko so vse ocvrte, povišamo temperaturo olja. V vroče olje damo napol ocvrte krompirjeve rezine in jih še enkrat ocvremo, tako da so zlato rjave barve. Odcedimo jih na papirnati brisači, še enkrat nekoliko osolimo in ponudimo kar se da vroče. (Kalorično in mastno, a vsekakor slastno!)

prejšnji članek
Ženska torbica predstavlja tveganje za zdravje!
Zdravje
Ženska torbica predstavlja tveganje za zdravje!
naslednji članek
Vsak ima zdravnika v sebi
Zdravje
Vsak ima zdravnika v sebi
#nasazenazenska
nasazenazenska