Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Cvrenje: 5 minut
Sestavine: 4 veliki krompirji * 250 g moke * pol žličke pecilnega praška * 1 žlička soli * četrt žličke mletega popra * od 1,5 do 2 skodelici vode * olje za cvrenje.
Priprava: Krompirje olupimo in umijemo. Narežemo jih na 3 mm debele rezine, te pa dobro osušimo s papirnato brisačo. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek, sol in poper. Postopoma in med mešanjem prilivamo vodo, da dobimo precej gosto tekoče in gladko testo. Z metlico za stepanje mešamo toliko časa, da v testu ni več grudic. Krompirjeve rezine povaljamo v moki, odvečno moko otresemo. V globoki ponvi ali cvrtniku segrejemo olje za cvrenje. Krompirjeve rezine pomakamo v testo (odvečno testo odcedimo) in dajemo v vročo maščobo. Cvremo po porcijah, po nekaj rezin hkrati, da postanejo bledo rumene z obeh strani, nato jih poberemo s penavko, v olje pa damo novo porcijo rezin. Ocvrte krompirjeve rezine odcedimo na plasti papirnatih brisač. Ko so vse ocvrte, povišamo temperaturo olja. V vroče olje damo napol ocvrte krompirjeve rezine in jih še enkrat ocvremo, tako da so zlato rjave barve. Odcedimo jih na papirnati brisači, še enkrat nekoliko osolimo in ponudimo kar se da vroče. (Kalorično in mastno, a vsekakor slastno!)
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.