Kulinarika
 

Ocvrti krompirček po avstralsko

8. 7. 2016; 21.33
Avtor: Katja Kmet/Zarja
krompirček avstralski cvrtje
S kuharskim receptom si privoščimo kulinarično potovanje ter spoznajmo nekoliko drugačne jedi in okuse.

Za 4 osebe

Priprava: 25 minut


Cvrenje: 5 minut

Sestavine: 4 veliki krompirji * 250 g moke * pol žličke pecilnega praška * 1 žlička soli * četrt žličke mletega popra * od 1,5 do 2 skodelici vode * olje za cvrenje.

Priprava: Krompirje olupimo in umijemo. Narežemo jih na 3 mm debele rezine, te pa dobro osušimo s papirnato brisačo. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek, sol in poper. Postopoma in med mešanjem prilivamo vodo, da dobimo precej gosto tekoče in gladko testo. Z metlico za stepanje mešamo toliko časa, da v testu ni več grudic. Krompirjeve rezine povaljamo v moki, odvečno moko otresemo. V globoki ponvi ali cvrtniku segrejemo olje za cvrenje. Krompirjeve rezine pomakamo v testo (odvečno testo odcedimo) in dajemo v vročo maščobo. Cvremo po porcijah, po nekaj rezin hkrati, da postanejo bledo rumene z obeh strani, nato jih poberemo s penavko, v olje pa damo novo porcijo rezin. Ocvrte krompirjeve rezine odcedimo na plasti papirnatih brisač. Ko so vse ocvrte, povišamo temperaturo olja. V vroče olje damo napol ocvrte krompirjeve rezine in jih še enkrat ocvremo, tako da so zlato rjave barve. Odcedimo jih na papirnati brisači, še enkrat nekoliko osolimo in ponudimo kar se da vroče. (Kalorično in mastno, a vsekakor slastno!)

prejšnji članek
Ženska torbica predstavlja tveganje za zdravje!
Zdravje
Ženska torbica predstavlja tveganje za zdravje!
naslednji članek
Vsak ima zdravnika v sebi
Zdravje
Vsak ima zdravnika v sebi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.