GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Že stota Odprta kuhna v Ljubljani

8. 7. 2016; 09.30
Avtor: N.N.
odprta kuhna
Na Pogačarjevem trgu še stotič zadišalo po slovenskih in mednarodnih dobrotah Odprte kuhne, brez katere si petka v mestu marsikdo sploh ne zna več predstavljati.

Letos v Ljubljani sicer teče četrta sezona Odprte kuhne, ki je v tem času postala največji in najbolj priljubljen kulinarični
dogodek pri nas. V tem času se je na Odprti kuhni v Ljubljani predstavilo preko sto restavracij, gostiln, turističnih kmetij, bistrojev in vinotek, obiskovalcem pa smo skupaj predstavili že skoraj tisoč različnih jedi in pijač. »Težko verjamemo, da smo Odprto kuhno na Pogačarjevem trgu izpeljali že stokrat. Hitro je minilo, a v tem času je na področju kulinarike pri nas prišlo do ogromnega napredka. Slovenija je postala kulinarična destinacija, o kateri pišejo po vsem svetu. Veseli in ponosni smo, da smo tudi mi prispevali en kamenček v tem čudovitem, okusnem in veselem mozaiku,« je ob stotki Odprte kuhne povedal Lior Kochavy, direktor projekta.

Odprta kuhna vsekakor ni muha enodnevnica, njen pomen v širšem prostoru pa dokazujeta tudi dve prestižni priznanji, ki ju je projekt dobil leta 2014 - Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe-Jadran ter Sejalec za najbolj inovativen slovenski
turistični produkt. V letošnji sezoni je Odprta kuhna ponosni partner projekta Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope 2016, vključena pa je tudi v mrežo Zavoda Pod strehco, ki nam na koncu vsakega dogodka pomaga odvečno hrano razdeliti tistim, ki jo najbolj »Hvaležni smo vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali k temu, da je Odprta kuhna postala eden največjih in najbolj priljubljenih kulinaričnih dogodkov na sončni strani Alp ter sinonim za okusno in zabavno druženje: Mestni občini Ljubljana in JP LPT za vso podporo, ponudnikom za zaupanje in trdo delo, medijem za prijazno obveščanje ter seveda vsem obiskovalcem. Stokrat hvala!« je ob tej priložnosti poudarila Alma M. Kochavy, vodja projekta.

prejšnji članek
Zvezdnica med superhrano
Zdravje
Zvezdnica med superhrano
naslednji članek
Znana voditeljica dotolčena ob takšnih govoricah
Svet slavnih
Znana voditeljica dotolčena ob takšnih govoricah